Голова Київської ОВА звернувся до поліції щодо розсилки фейкових листів від його імені

Голова Київської ОВА звернувся до поліції щодо розсилки фейкових листів від його імені

Голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко звернувся до Головного управління Національної поліції у Київській області з вимогою розслідувати факт підробки документа й особистого підпису.

Про це очільник КОВА повідомив у соцмережі.

До мене в руки потрапив лист, написаний нібито від мого імені одному з підприємців області. Все на “офіційному” бланку Київської обласної державної адміністрації, з печаткою та нібито моїм підписом. Хочу одразу сказати – це фейк!, ‒ наголосив Кравченко.

За словами голови ОВА, суть листа – допомогти підшефній 114-й бригаді територіальної оборони необхідним військовим обладнанням. Список чималий: біноклі, старлінки, квадрокоптери, автівки, прилади нічного бачення тощо.

Не посоромилися і грошей попросити – перерахувати 90 тисяч на конкретний розрахунковий рахунок. Але “пісатєлі” прорахувалися. Бо підприємці Київщини знають, що КОДА і я як голова адміністрації такими методами не працюємо і не “вибиваємо” на допомогу військовим, ‒ зауважив Кравченко.

Як зазначив очільник ОДА, бізнесу Київщини не потрібні листи, щоб підтримувати Збройні сили України. Райони, громади, благодійники і без цього активно купують необхідне для захисників.

КОДА з 2023 року виділила на допомогу військовим та заходи з підвищення обороноздатності понад 571 млн грн повідомив Кравченко і подякував кожному платнику податків за постійну можливість підтримувати українських захисників.

Щодо фейкового листа. Я вже звернувся до Головного управління Національної поліції у Київській області. Вимагаю розслідувати факт підробки документа та мого підпису. Винні мають бути знайдені та притягнуті до належної відповідальності, ‒ наголосив Кравченко.

Він зауважив, що аналогічні листи надсилаються не лише від його імені.

Вже знаю про факти, коли таку підробку розіслали і від імені голів низки районних державних адміністрацій, ‒ додав Кравченко.

За його словами, листи, які потрапили до нього, можуть бути не єдиними, і закликав всіх підприємців, хто отримав аналогічне “прохання”, повідомити про це в КОВА і правоохоронцям.

Нагадаємо, СБУ затримала коригувальницю російських ударів по Харкову

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Інформація про передачу Хмельницької АЕС під контроль окупантів – фейк Інформація про передачу Хмельницької АЕС під контроль окупантів – фейк
Перевіряйте інформацію серед надійних джерел.
"Європа не підтримує бідних українських бабусь": чергова заява на російському телебаченні (відео) "Європа не підтримує бідних українських бабусь": чергова заява на російському телебаченні (відео)
Росія не втомлюється поширювати фейкові новини щодо України. Один з гостей державного російського каналу заявив, що Європа "не підтримує бідних українських бабусь".
"Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео) "Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео)
На відео жінка говорила не правдиву інформацію, вона заявила, що українські військові "замінували" дівчину, вставивши їй в статевий орган гранату.
Loading...
Load next