Здавав в оренду неіснуючі котеджі: поліція Львова викрила шахрая

Здавав в оренду неіснуючі котеджі: поліція Львова викрила шахрая
35-річного львів'янина, який обдурював людей і здавав їм неіснуючі котеджі в Карпатах затримала поліція. Його жертвами стали понад 20 людей.

Львівський шахрай раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, вже був судимий і тепер перебував у розшуку за пограбування.

" Зловмисник розміщував на тематичному сайті оголошення про оренду будинків та котеджів, зокрема, у Карпатському регіоні України, отримував завдаток, після чого припиняв спілкування з замовниками. Відповідно, кошти, отримані в якості завдатку, він привласнював. Передоплата за оренду помешкань становила від 1,5 до 3 тисяч гривень ", - повідомляє Національна поліція.

Чоловік реєструвався під чужими іменами, використовував різні банківські картки, відкриті на імена інших людей. Зловмисник розміщував на тематичному сайті оголошення про оренду будинків та котеджів, зокрема, у Карпатах, отримував завдаток, після чого припиняв спілкування з замовниками. 

Отримані від оплати завдатку кошти він привласнював собі. Зазвичай передоплата за оренду помешкань становила від 1,5 до 3 тисяч гривень, тому шахраю вдалось за період своїх махінацій заробити чималу суму коштів. 

Також, у чоловіка провели обшук, під час якого вилучили мобільні телефони, картки операторів мобільного зв’язку, флешки та інші речові докази, що підтверджують його шахрайські дії. Йому повідомили про підозру за частиною 3 статті 190 ККУ - Шахрайство. Суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення грошової застави.

Читайте також
На Львівщині шахраї прикидались лікарями та виманювали у людей гроші на лікування (відео) На Львівщині шахраї прикидались лікарями та виманювали у людей гроші на лікування (відео)
Поліцейські викрили шахраїв-гастролерів, які обманом виманювали гроші у своїх жертв.
"Дивовижне зцілення" жебрачки у Львові: викрили жінку на інвалідному візку (відео) "Дивовижне зцілення" жебрачки у Львові: викрили жінку на інвалідному візку (відео)
Жінка приїхала на своє місце "роботи" трамваєм, тримаючи візок в руках. Однак, згодом перехожі запитали її чи вміє вона ходити, на що почути цілком прогнозовану відповідь: "Ні".
Пограбування домівок: злодії на Львівщині "відкрили" сезон квартирних крадіжок (відео) Пограбування домівок: злодії на Львівщині "відкрили" сезон квартирних крадіжок (відео)
Аби вберегтися від "домушників" слід подбати про якісну серцевину замка, не залишати у помешканні цінних речей та поширювати фотографії з відпочинку уже після повернення з відпустки.
Loading...
Load next