У ВР підтримали відмову від переходу на літній та зимовий час

У ВР підтримали відмову від переходу на літній та зимовий час

Верховна Рада планує на найближчому пленарному тижні розглянути у другому читанні законопроєкт "Про обчислення часу в Україні", який передбачає скасування переходу на літній та зимовий час.

У Раді повідомили, що за результатами обговорення народні депутати ухвалили рішення рекомендувати ВР за результатами розгляду в повторному другому читанні прийняти його в цілому як закон.

Прийняття закону забезпечить визначення на законодавчому рівні порядку обчислення часу в Україні, сприятиме покращенню стану здоров’я громадян, підвищенню працездатності населення, - йдеться у повідомленні.

Як відомо, законопроєкт №4201 було зареєстровано спікером парламенту Русланом Стефанчуком ще у жовтні 2020 року. Він запропонував відмовитися від переходу на літній та зимовий час та закріпити на території України єдиний київський час – UTC+2.

У першому читанні законопроєкт ухвалили у березні 2021 року. У другому читанні голосів забракло, і законопроєкт відправили на доопрацювання.

Нагадаємо, В «Охматдиті» відновлюють надання критично важливих медпослуг

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Переведення годинників у 2021: коли Україна переходить на зимовий час Переведення годинників у 2021: коли Україна переходить на зимовий час
Європейський Союз також виступає за скасування переходу на літній час. Однак, у березні 2021 року Верховна рада не підтримала законопроєкт "Про обчислення часу в Україні", який мав вставновити "вічний зимовий час", проголосувало лише 212 депутатів.
Переведення годинників на зимовий час: Стефанчук розповів, коли можуть розглянути законопроект (відео) Переведення годинників на зимовий час: Стефанчук розповів, коли можуть розглянути законопроект (відео)
Європейський Союз також виступає за скасування переходу на літній час. Однак, у березні 2021 року Верховна рада не підтримала законопроєкт стосовно скасування переходу на літній та зимовий час та направила його на доопрацювання.
Україна перейде на зимовий час в останню неділю жовтня Україна перейде на зимовий час в останню неділю жовтня
Цьогоріч переведення годинників відбудеться в ніч проти 31 жовтня - з суботи на неділю - о 4 годині ранку.
Loading...
Load next