МОН оголосило конкурс на посаду освітнього омбудсмена

МОН оголосило конкурс на посаду освітнього омбудсмена

Міністерство освіти і науки розпочинає процес добору кандидатів на посаду освітнього омбудсмена.

Про це повідомили у пресслужбі МОН, зазначивши, що створено спеціальну комісію на чолі із заступником міністра освіти і науки Михайлом Винницьким, яка здійснюватиме відбір претендентів.

Освітній омбудсмен — важлива посада в системі захисту прав у сфері освіти. Основне його завдання — забезпечувати права та свободи людини, а також громадянина у сфері освіти, - зазначається в повідомленні.

Кандидати на посаду освітнього омбудсмена повинні мати громадянство України; вільно володіти державною мовою; мати вищу освіту; мати досвід роботи у сфері освіти або науки не менше ніж 5 років; проживати в Україні протягом останніх 5 років.

У МОН звернули увагу, що освітнім омбудсменом не може бути особа, яка має судимість, обмежена в дієздатності або визнана недієздатною за рішенням суду. Крім того, ця посада несумісна з іншими видами оплачуваної діяльності, крім викладацької, наукової та творчої.

Нагадаємо, В Україні повідомили про підозру у катуванні людей двом ФСБшникам із Криму

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
МОН затвердило нові правила оцінювання 1-4 класів: "двійок" чи "дванадцяток" не буде МОН затвердило нові правила оцінювання 1-4 класів: "двійок" чи "дванадцяток" не буде
МОН пропонує замість балів оцінювати молодших школярів на двох рівнях — вербальному й рівневому.
Loading...
Load next