Зеленський: Вважаю, що представники росії повинні бути на другому Саміті миру

Зеленський: Вважаю, що представники росії повинні бути на другому Саміті миру

Президент України Володимир Зеленський вважає, що на другому Саміті миру повинні бути присутні представники Росії.

Про це глава Української держави повідомив під час пресконференції.

Вважаю, що представники Росії повинні бути на другому Саміті миру, – зазначив Зеленський.

Він додав, що підготовка до другого Саміту миру має завершитися у листопаді цього року.

Як ми йшли, за таким планом, так і продовжуватимемо іти. Після цих трьох пунктів (перші три пункти, які розглядалися на Саміті миру у Швейцарії стосувалися ядерної та продовольчої безпеки, а також гуманітарного виміру – звільнення полонених та повернення дітей – ред.), якщо вони спрацюють, буде готовий повністю план реалізації усіх пунктів (Формули миру - ред.). Я ставив завдання, щоб у листопаді був повністю готовий план. Отже, для другого саміту буде все готово, – сказав Зеленський.

Він зауважив, що з цього приводу вже є план зустрічей на рівні міністрів-радників з питань безпеки на найближчі місяці.

У кінці липня – на початку серпня буде перша зустріч міністрів-радників з питань безпеки, як ми і обіцяли, щодо висновків першого Саміту миру. Зустріч відбудеться скоріше за все у Катарі. Там буде повністю підготовлений план щодо енергетичної безпеки. У серпні буде зустріч у Туреччині щодо вільного мореплавства, і там підніматиметься питання продовольчої безпеки і буде повністю розроблений план. У вересні буде зустріч у Канаді щодо гуманітарного напрямку, обміну полонених і повернення дітей. Там буде розроблений план, – сказав глава Української держави.

Нагадаємо, В Україні повідомили про підозру у катуванні людей двом ФСБшникам із Криму

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Зі списку РНБО: в Україні затримали "кримінального авторитета" з Росії Зі списку РНБО: в Україні затримали "кримінального авторитета" з Росії
В середині травня 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти кримінальних авторитетів і "злодіїв у законі".
Обшуки в окупованому Криму: російські силовики затримали п’ять кримських татар (фото) Обшуки в окупованому Криму: російські силовики затримали п’ять кримських татар (фото)
В окупованому Криму російські силовики провели обшуки в п’яти будинках кримськотатарських активістів та затримали п'ять осіб. Серед них був й багатодітний батько.
Loading...
Load next