Українські стартапи успішно створюють армію роботів для боротьби з рф

Українські стартапи успішно створюють армію роботів для боротьби з рф

Українські стартапи успішно створюють недорогих роботів для виконання бойових завдань, розмінування та автоматизованої евакуації поранених, перенесення військового спорядження та ін.

Про це повідомляє AP.

Борючись із нестачею робочої сили, величезними труднощами та нерівномірною міжнародною допомогою, Україна сподівається знайти стратегічну перевагу проти Росії на покинутому складі чи підвалі фабрики. Екосистема лабораторій у сотнях секретних майстерень використовує інновації для створення армії роботів, яка, як сподівається Україна, знищуватиме російські війська і врятує її власних поранених солдатів і мирних жителів, - йдеться у статті “Від підвалу до поля бою: українські стартапи створюють недорогих роботів для боротьби з Росією”.

У матеріалі зазначається, що по всій Україні оборонних стартапів налічується близько 250, вони створюють “машини для вбивства” в секретних місцях, які зазвичай виглядають як сільські автомайстерні. За приклад наводять стартап UkrPrototyp підприємця Андрія Денисенка, в межах якого, зокрема, лише за 4 дні можуть зібрати безпілотний наземний транспортний засіб Odyssey.

Найголовніша його особливість – цінник: 35 тис. доларів, або приблизно 10% від вартості імпортної моделі, - наголошується в матеріалі.

За словами Денисенка, основною мотивацією та ціллю їхнього стартапу є збереження людських життів. Створений стартапом Odyssey діє як платформа для порятунку та постачання, але може бути модифікований для встановлення великокаліберного кулемета з дистанційним керуванням або підвісних зарядів для розмінування.

У матеріалі також йдеться про занепокоєння на рівні міжнародних організацій, що використання дронів і штучного інтелекту в озброєнні може зменшити перешкоди для вбивств і різко загострити конфлікти.

Нагадаємо, Єврокомісія зобов’язала Apple відкрити доступ для платіжних систем, відмінних від Apple Pay

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next