Зеленський на засіданні уряду Британії: Ми повинні позбавити Путіна грошей і можливості виробляти зброю

Зеленський на засіданні уряду Британії: Ми повинні позбавити Путіна грошей і можливості виробляти зброю

Президент України Володимир Зеленський виступаючи на засіданні уряду Великої Британії заявив, що у багатьох аспектах Росія слабша.

Про це повідомляється на сайті Президента України, де оприлюднено повний текст виступу.

Їхня розвідка слабша. Їхня дипломатія перетворилася на прості хабарі, брехню або погрози. Економічно вони не є сильними. Єдина конкурентна перевага, яка ще залишилася в Путіна, – це великий запас зброї радянських часів, гроші та повна зневага до людського життя. Досить небезпечна суміш. Ми повинні позбавити Путіна грошей і можливості виробляти більше зброї. І за його зневагу до людського життя він повинен заплатити – своїми втратами та своєю поразкою, – наголосив Зеленський.

Президент також висловив вдячність Британії за лідерство у підтримці України.

Британія робила хороші кроки, і кожен ваш новий крок зміцнював наших чоловіків і жінок на передовій, наші успіхи, передусім у Чорному морі, збільшував наші політичні можливості та нашу стійкість як нації, армії та всього суспільства. Звісно, Росія боїться такої підтримки. У Москві знають, що ви в Лондоні маєте змогу ухвалювати рішення, які можуть привести цю війну до завершення. І це буде правильне завершення – справедливе й чесне, – заявив Зеленський.

Президент наголосив, що захиститися від російського терору можна передусім далекобійною зброєю.

Захищаючи Україну від російського наступу на Харків у травні – червні, ми довели, що можемо зупинити будь-яку спробу Росії розширити війну, якщо будуть зняті обмеження на використання західної зброї проти російських військових, – зауважив Зеленський.

Він нагадав, що Путін не соромиться бомбардувати житлові квартали, міські площі, лікарні та школи.

Росія використовує близько 3500 керованих авіабомб на місяць. Збити їх усі неможливо. Але можна знищити всі носії авіабомб. І я прошу вас проявити в цьому своє лідерство і, будь ласка, переконати інших партнерів зняти обмеження. Нам потрібен цей крок – крок, який змусить Росію шукати миру, – наголосив глава Української держави.

Окремо Президент подякував Британії й усім партнерам, які забезпечують реальну силу санкцій проти Росії і які працюють над рішенням, яке дозволить всі прибутки від заморожених російських активів використовувати для захисту від російської агресії, а пізніше дозволить ці активи конфіскувати.

Він також запросив прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера відвідати Україну.

Ми можемо опрацювати якомога більше деталей наших домовленостей, щоб наші люди – українці та британці – могли відчути результати якнайшвидше, – додав Президент України.

Нагадаємо, Внаслідок обстрілу Херсонщини загинуло двоє людей: серед поранених - медики

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі Арестович вважає, що Росія не готова говорити з Зеленським про ситуацію на Донбасі
Спікер України у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович повідомив, що не бачить готовності та прагнення Росії розмовляти із Володимиром Зеленським.
Loading...
Load next