Не порушили справу проти Содоля: начальник штабу "Азову" подав до суду на ДБР

Не порушили справу проти Содоля: начальник штабу "Азову" подав до суду на ДБР

Начальник штабу бригади «Азов» Національної гвардії України Богдан Кротевич поскаржився в суді на Державне бюро розслідувань, оскільки там не порушили справу проти екскомандувача Об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля.

Про це він повідомив у соцмережі.

Військовий розповів, що 27 червня отримав відповідь від ДБР, де йому повідомили, що додадуть його заяву проти Содоля до справи щодо прориву російських військових через кордон у Харківській області.

Це значить, що ДБР порушує закон і робить це максимально зухвало. Це фактично навмисна бездіяльність, а для себе їхній лист я переклав як “привіт, Богдане, нам пох*й на тебе і на закон України, живи з цим”, — каже Кротевич.

Крім того, його не викликали давати свідчення, хоч він і просив про це. Саме тому 4 липня Кротевич подав скаргу на ДБР, домагаючись, щоби бюро все-таки порушило справу проти генерала Содоля і взялося за розслідування.

Однак суддя призначила розгляд справи, попри те, що 10 липня мала йти у відпустку. Вдруге, коли адвокати військового домоглися нового авторозподілу суддів, розгляд справи призначили на 19 серпня, хоча новий суддя також мав іти у відпустку 15 липня.

Ці дії, а також спілкування різних людей та деякі дзвінки ясно дали мені зрозуміти, що є вказівка зверху “не давати хід цій справі”, — додав військовий.

За словами Кротевича, попри те, що Содоля звільнили, його «поплічники» зберегли посади й роблять «усе, щоб прикрити свого очільника»: «Наскільки мені відомо, в морській піхоті тиждень було “полювання на відьом”, щоб ніхто нічого поганого про “колишнього” не сказав».

Проте військовий запевняє, що до нього звернулися командири «різних бригад різних відомств» із готовністю свідчити проти Содоля. Водночас Кротевич натякнув на погрози на свою адресу: «Останнім часом мої близькі, знайомі та іноді навіть незнайомі почали казати, що мені варто подумати про свою безпеку».

Тож він закликав довести його справу до кінця, якщо зникне «в найближчі пів року, або цегла на голову впаде чи автівка підірветься».

Нагадаємо, Сирський пояснив, як зупинити наступ росіян, які переважають чисельно

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next