Чехія планує запустити другий проєкт із закупівлі снарядів для України

Чехія планує запустити другий проєкт із закупівлі снарядів для України

Чехія планує продовжити механізм із закупівлі артилерійських снарядів для українського війська у 2025 році. 

Про це повідомила чеська міністерка оборони Яна Чернохова виданню Deník N, передає Radio Prague International.  

До проєкту з робочою назвою «Ініціатива-2025» доєднаються пʼять чеських збройових компаній, які брали участь і в цьогорічних постачаннях. Агентство міжурядової оборонної співпраці при Міноборони Чехії вже збирає у цих підприємств інформацію про те, що вони могли б постачати Силам оборони завдяки своїм контактам у всьому світі.

Колеги з відомства постійно поповнюють дані про пропозиції фірм, які ми вже приміряємо на 2025 рік. Це, по суті, просто: коли ви доводите партнерам, що ваш механізм дієвий і прозорий, то логічно, що їхня довіра зростає і вони надають нові кошти, — сказала Чернохова.

Платниками мають стати переважно європейські держави, зокрема, проєкт підтримали Данія, Нідерланди й Німеччина, сказав чеський урядовець та один з головних координаторів ініціативи Томаш Копечний.

За його словами, переговори з окремими державами про фінансову підтримку могли б початися наприкінці літа. Однак деталі залежатимуть від того, що визначать головним у закупівлях — снаряди калібру 155 мм, калібру 152 мм або ж інший тип боєприпасів. 

Нагадаємо, Rheinmetall отримала замовлення на будівництво в Україні заводу із виробництва снарядів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next