У Німеччині за підозрою у фінансуванні ІДІЛ заарештували двох росіян

У Німеччині за підозрою у фінансуванні ІДІЛ заарештували двох росіян

За підозрою у причетності до мережі фінансування ІДІЛ Федеральна генпрокуратура ФРН арештувала двох російських симпатиків угруповання «Ісламська держава».

Про це відомство повідомляє на своєму сайті.

25 липня 2024 року, Федеральна прокуратура заарештувала росіян Абдулрашита Д. і Сурхо З. на підставі ордерів на арешт, виданих слідчим суддею Федерального суду, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що чоловіки були арештовані в різних місцях - в Гамбурзі та землі Шлезвіг-Гольштейн. Одночасно за дорученням Федеральної прокуратури були проведені обшуки на семі об'єктах у Берліні, Гамбурзі, Шлезвіг-Гольштейні та Саксонії.

Росіян звинувачують по кількох статтях КК, зокрема у підтримці терористичної організації за кордоном, в порушенні закону про зовнішню торгівлю, у членстві в злочинній організації тощо.

В ордерах на арешт йдеться про те, що на початку літа 2022 року фігуранти приєдналися до раніше створеної іншими особами злочинної організації. Метою було зібрати кошти в Німеччині та інших європейських країнах і передати їх ІДІЛ. Пожертви були зібрані в основному через соціальні мережі та відправлені членам ІДІЛ за кордон.

Того ж дня обвинувачені постали перед слідчим суддею Федерального суду, який видав ордери на арешт і вирішив питання про їх досудове утримання під вартою.

Нагадаємо, «Думками навиворіт 2» став найкасовішим анімаційним фільмом в історії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next