Львів повинен знати своїх "героїв": що відомо про контрабандистів Івана Бокало та Володимира Дідуха

Львів повинен знати своїх "героїв": що відомо про контрабандистів Івана Бокало та Володимира Дідуха
РНБО оприлюднило імена ТОП-10 українських контрабандистів, зокрема під дію санкцій потрапили двоє львів'ян - Іван Бокало та Володимир Дідух.

Відповідне рішення було ухвалене ще у п'ятницю, 2 квітня. У санкційному переліку Ради національної безпеки та оборони опинилися двоє львів’ян — бізнесмен Володимир Дідух, якого ЗМІ називають "кримінальним авторитетом", та колишній митник і депутат Львівської облради Іван Бокало. У повідомленні пресслужби РНБО повідомили, що у них, зокрема, заблоковано активи та майно.

Володимир Дідух

Львівський контрабандист відомий у кримінальних колах за прізвиськом "Вова Морда", є колишнім спонсором Всеукраїнського об'єднання "Свобода", однак у самій партій та й Дідух заперечують будь-який зв'язок між ними. Однак, він неодноразово стверджував, що саме він допоміг "Свободі" народитись. Дідух навіть вимагав від партії повернути йому 48 мільйонів доларів, які він нібито передавав на її розвиток. В самій "Свободі" це заперечували.

Зазначимо, що Володимир Дідух народився у 1967 році у Рясному. Закінчив ПТУ за фахом шевця і "дев'яності" займався кримінальною діяльністю. Зокрема у 1994 році він був затриманий через підозру у рекеті. Після цього "Вову Морду" неодноразово звинувачували у кримінальних справах. 

Зокрема, у 2001 році правоохоронці затримали Дідуха  знову ж таки за звинуваченням у рекеті. Тоді він вісім місяців просидів у СІЗО. Однак, суд призначив йому лише умовне покарання — з випробувальним терміном.

Також Дідуха неодноразово намагались убити й планували декілька замахів. Так, у 2012 році посеред Львова обстріляли його позашляховик, а у 2019-му правоохоронцям вдалося затримати трьох злочинців, які планували вбивство бізнесмена. До речі, у 2014 році Дідух балотувався на парламентських виборах у депутати до Верховної Ради, однак не від партії "Свобода", а від "Громадянського руху України". Проте йому все ж таки не вдалось дорватись до депутатського крісла.

Зазначимо, як повідомляє BBC, в одному з телеефірів на запитання про його стосунок до кримінального світу він заявив: "Моє минуле не рухайте. В кожного є минуле". Що вказує на те, що чоловік не бажає розповідати про своє бурхливе кримінальне минуле.

Іван Бокало

Ексмитник, який свого часу працював очільником Рава-Руської митниці та колишній депутат Львівської облради від партії "Сильна Україна". Зазначимо, що народився Бокало у 1965 році у селі Синьковичі Жовківського району. Він має вищу освіту, а останнім місцем його роботи – юрисконсульт ТОВ "Автосвіт".

Вперше ЗМІ заговорили про нього лише у 2014 році, сталось це завдяки розкішному весіллю його доньки у Трускавці, де молода пара прибула у готель на гелікоптері. Зокрема на весіллі виступали відомі зірки шоубізу - Злата Огневич та гурт ТіК. Зокрема ведучим свята був відомий український шоумен Олександ Педан.

Після скандалу із розкішним весіллям, Бокало пояснив, що може собі дозволити влаштовувати подібні святкування, адже після звільнення з митниці у 2010 році став бізнесменом і зауважив, що гроші які були витрачені на свято - зароблені чесним шляхом. До того ж він розвопів, що батьки нареченого теж є заможними людьми, тому святкування оплачували спільно. Та зазначив, що за останній рік заробив 1,259 млн грн.

"З нашого боку витрати склали 30 тисяч доларів. Це легальні гроші, - переконував Бокало. - Як на мене, це особиста справа кожного батька, скільки грошей витрачати на свою дочку".

Бокало, як і Дідух, у 2014 році також намагався потрапити до Верховної Ради. Балотувався він в той час рідному 122 окрузі, що включає Жовківський район. Зокрема, його тодішнім суперником, до речі, був ще один "друг по несчастю", проти якого запроваджені санкції РНБО – Тарас Козак.

Нагадаємо, що окрім Бокало та Дідуха, РНБО ввело санкції ще проти восьми осіб, які потрапили у ТОП-10 українських контрабандистів.

Читайте також
У ніч на неділю Україна перейде на літній час
Вночі, Україна в ніч на 28 березня перейде на літній час, годинники переведуть на годину вперед. Тому українці спатимуть на годину менше.
Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини Під дію санкцій РНБО потрапили 18 компаній з Львівщини
18 львівських компаній, а також юридичні особи які мають відношення до них потрапили під дію санкцій Ради національної безпеки та оборони. Зокрема їхні активи будуть заблоковані і компанії обмежать у торговельних операціях.
"Це капля в морі": що думають українські ФОПи про карантинні виплати від держави (Відео) "Це капля в морі": що думають українські ФОПи про карантинні виплати від держави (Відео)
Влада проявила «турботу», виділивши ФОПам, які зазнали збитків через пандемію по 8 тис грн. Підприємці вважають це каплею в морі та піаром.
Loading...
Load next