В Україні оприлюднили імена ТОП-10 контрабандистів, проти яких ввели санкції

В Україні оприлюднили імена ТОП-10 контрабандистів, проти яких ввели санкції
У Раді національної безпеки і оборони оприлюднили перелік ТОП-10 українських контрабандистів. Проти цих осіб запровадили персональні санкції.

На засіданні РНБО, 2 квітня, запровадили персональні санкції проти 10 українських контрабандистів. Зокрема, до цього списку потрапило також і двоє львів'ян - це Іван Бокало та Володимир Дідух. 

Зокрема, про запровадження санкцій повідомив президент України Володимир Зеленський, під час звернення, яке було опубліковано ввечері у п’ятницю, 2 квітня. Також Зеленський заявив, що дії цих 10-х людей призвели до 300 мільярдних збитків. За його словами, саме стільки коштів недоотримав державний бюджет України внаслідок їхніх незаконних дій.

" Після чергового засідання РНБО "чорна п’ятниця" настала для низки фізичних і юридичних осіб ", – зазначив президент.

До того ж  він повідомив, що рахунки цих осіб були заблоковані, однак імен їхніх він не назвав. Він назвав контрабанду "економічним тероризмом" і наголосив, що "це перша десятка, але точно не остання"

Однак, імена "ТОП-10" контрабандистів оприлюднило видання "Українська правда" з посиланням на РНБО. Перелік 10-ти контрабандистів:

1. Іван Бокало (Львів);
2. Володимир Дідух (Львів);
3. Юрій Кушнір (село Старий Вовчанець Чернівецької області);
4. Олександр Єрімічук (Чернівці);
5. Орест Фірманюк (Виноградів Закарпатської області);
6. Вадим Альперін (Одеса);
7. Олександр Чудаков (Одеса);
8. Віктор Шерман (Одеса);
9. Олександр Кравченко (Одеса);
10. Валерій Пересоляк (село Минай Закарпатської області).

Зазначимо, що окрім цих людей, під санкції потрапили 68 підприємств, які також пов'язують з цими людьми. Окремо обмеження ввели проти 11 російських компаній, зокрема "Росспвіробітництво".

Нагадаємо, що нещодавно Російський центр науки і культури в Києві, що є філією держагенства "Росспівробітництво" назва Тараса Шевченка російським поетом. Тоді в РНБО заявили, що розглянуть питання припинення роботи російського центру, якщо надійде відповідне подання від президента України.

Читайте також
В Україні ввели санкції ще проти трьох контрабандистів В Україні ввели санкції ще проти трьох контрабандистів
Обмеження ввели проти одного громадянина Німеччини та двох громадян України.
РНБО запровадила нові санкції проти ще 12 українських контрабандистів РНБО запровадила нові санкції проти ще 12 українських контрабандистів
Президент Володимир Зеленський заявив, що РНБО ухвалила нове рішення про запровадження санкцій проти другої частини українських контрабандистів.
Давати 20 років в’язниці: Зеленський хоче посилити відповідальності за контрабанду в Україні (відео) Давати 20 років в’язниці: Зеленський хоче посилити відповідальності за контрабанду в Україні (відео)
За словами Данілова, президент доручив на законодавчому рівні "зробити так, щоб ці люди відправлялися до в'язниці. Більш того, він каже, що треба 20 років за це давати".
Loading...
Load next