США хочуть обмежити Китаю доступ до чипів для штучного інтелекту, - Bloomberg

США хочуть обмежити Китаю доступ до чипів для штучного інтелекту, - Bloomberg

Сполучені Штати Америки можуть обмежити Китаю доступ до мікросхем пам'яті для штучного інтелекту та обладнання для їх виробництва вже наступного місяця.

Про це повідомляє Bloomberg.

Нові обмеження будуть спрямовані на те, щоб американська компанія Micron Technology та південно-корейські компанії SK Hynix і Samsung Electronics не постачали китайським фірмам так звані мікросхеми з високою пропускною здатністю.

Відомо, що Штати працюють над кількома видами обмеженнями, які будуть спрямовані на утримання критичних технологій від китайських виробників. Мова також і про обмеження на продаж обладнання для виробництва чіпів. Ці правила будуть стосуватись мікросхем пам'яті для штучного інтелекту.

У випадку, якщо такі обмеження дійсно будуть введені, то вони зачеплять чіпи HBM2 та більш сучасні моделі, включаючи HBM3 і HBM3E, обладнання для їх виробництва.

Наразі не зрозуміло, які повноваження США використають для обмеження південнокорейських компаній.

Ймовірно, це буде правило про прямий іноземний продукт (FDPR). Воно дозволяє США вводити контроль над продуктами іноземного виробництва, які використовують навіть незначну кількість американських технологій. Адже SK Hynix, і Samsung використовують програмне забезпечення та обладнання для проектування чипів від американських компаній Cadence Design Systems і Applied Materials.

Нагадаємо, В Україні від початку вторгнення рф загинули й були поранені 32 100 цивільних

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Loading...
Load next