Підвищення комунальних тарифів у 2025 році: прогноз НБУ

Підвищення комунальних тарифів у 2025 році: прогноз НБУ

Національний банк України припускає підвищення тарифів ЖКГ з 2025 року до їх економічного обґрунтування.

Про це йдеться в липневому інфляційному звіті НБУ.

Очікується, що з 2025 року розпочнеться поступове приведення тарифів до їх економічно обґрунтованих рівнів, - ідеться у звіті.

Зазначається, що значне підвищення вартості енергоносіїв, спрямоване на швидке вирішення проблем в енергетичному секторі, може спричинити додатковий інфляційний тиск та необхідність суттєвого збільшення субсидій для населення.

З іншого боку, триваліше відтермінування рішень щодо приведення тарифів на послуги ЖКГ у відповідність до економічно обґрунтованих рівнів призведе до нижчого рівня інфляції, але накопичуватиме квазіфіскальні дисбаланси та погіршуватиме фінансовий стан державних енергокомпаній, - пояснюють в Нацбанку.

На думку експертів, це може посилити ризики нестабільності на енергетичному ринку та негативно вплинути на інвестиційну привабливість галузі і в результаті лише відтермінувати неминучий ціновий тиск на майбутнє.

Нагадаємо, Магучіх та Геращенко вийшли до фіналу в стрибках у висоту

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
НБУ запроваджує тарифи для учасників BankID НБУ запроваджує тарифи для учасників BankID
Система BankID Національного банку – це державна система віддаленої ідентифікації, яка забезпечує передачу персональних даних користувачів від банку, в якому відкрито рахунок, до суб'єкта, який надає користувачу послугу.
В Україні прогнозують підвищення цін на опалення та гарячу воду В Україні прогнозують підвищення цін на опалення та гарячу воду
Національний банк України очікує збільшення комунальних тарифів, в тому числі це стосується гарячої води та опалення, адже у 2020 році вони не змінювались.
З травня в Україні зростуть тарифи на газ З травня в Україні зростуть тарифи на газ
Починаючи з травня в Україні зросте вартість газу. Українцям доведеться заплатити 7,5−8 гривень за кубометр, замість 6,99 гривні.
Loading...
Load next