Рівень води у водоймі-охолоджувачі Запорізької АЕС знизився - МАГАТЕ

Рівень води у водоймі-охолоджувачі Запорізької АЕС знизився - МАГАТЕ

Рівень води у водоймі-охолоджувачі Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) протягом останніх тижнів продовжує знижуватися через спекотну літню погоду.

Про це заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гроссі.

Зниження рівня води в ставку-охолоджувачі залишається потенційним джерелом занепокоєння, і ми продовжуватимемо уважно стежити за ситуацією на майданчику, щоб забезпечити наявність достатнього запасу охолоджувальної води для потреб станції в будь-який час, - сказав Гроссі.

Було зазначено, що протягом останніх тижнів експерти МАГАТЕ на станції спостерігають постійне зниження рівня води у водоймі-охолоджувачі станції. "Якщо ця тенденція збережеться, персонал ЗАЕС підтвердив, що незабаром відкачування води зі ставка стане проблематичним. Підтримання рівня води у водоймі ускладнюється спекотною літньою погодою", - повідомили в агентстві.

Після руйнування Каховської дамби торік російська окупаційна адміністрація ЗАЕС вирила 11 свердловин підземних вод, щоб забезпечити приблизно 250 кубометрів охолоджувальної води на годину до ставків-охолоджувачів. Ці ставки забезпечують достатню кількість води для охолодження всіх шести реакторних блоків у їхньому нинішньому стані холодної зупинки.

Також у заяві МАГАТЕ було повідомлено, що експерти агентства на ЗАЕС продовжували чути військову активність на різних відстанях від електростанції.

Нагадаємо, Магучіх та Геращенко вийшли до фіналу в стрибках у висоту

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
МАГАТЕ вирушили до ЗАЕС: росіяни обстрілюють їхній шлях МАГАТЕ вирушили до ЗАЕС: росіяни обстрілюють їхній шлях
Усе для того, щоб потім звинуватити в цьому українську сторону.
Loading...
Load next