Міноборони виявило три підробки застосунку "Резерв+"

Міноборони виявило три підробки застосунку "Резерв+"

Міністерство оборони України станом на 5 серпня виявило три підроблені веб-застосунки "Резерв+".

Про це повідомляє в етері телемарафону заступниця міністра оборони України з питань цифрових трансформацій Катерина Черногоренко.

Центр реагування кіберінцидентів Міністерства оборони виявив три підробні веб-застосунки Резерв+. Сайти були виявлені на етапі створення, розсилка ще не почалася. Ми встигли вчасно. Наші спеціалісти виявили цю загрозу, і ми дуже оперативно вирішили повідомити про неї нашим громадянам, щоб люди не втрачали пильність і знали, як розпізнати цю підробку, - заявила вона.

Заступниця також розповіла про ознаки фейкового застунку: зокрема, перед його завантаженням необхідно перевіряти, чи розробником є Міноборони України.

Користувачам, насамперед, варто звернути увагу на адресний рядок. Резерв+ завантажується за офіційним посиланням з ім'ям mod.gov.ua. Там є лінк на застосунок в App store і Google play market. І ми наполегливо радимо не переходити за посиланнями, що імітують цю назву, але закінчуються на інші додаткові імена типу top, website, org тощо. При завантаженні застосунку просимо перевіряти, що розробником є саме Міністерство оборони України, - додала Черногоренко.

За її словами, підроблені застосунки створюють з метою збору персональних даних українських військовозобовʼязаних, щоб використовувати їх в інформаційно-психологічних операціях РФ для дискредитації Міноборони.

Нагадаємо, Міноборони попереджає про поширення росіянами фейкового застосунку Резерв+

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео) "Краще в полон не потрапляти": окупанти з ЛНР поширили черговий фейк (відео)
На відео жінка говорила не правдиву інформацію, вона заявила, що українські військові "замінували" дівчину, вставивши їй в статевий орган гранату.
У російському Слідкомі вигадали фейк про "летючі ескадрони смерті націоналістів" у Харкові У російському Слідкомі вигадали фейк про "летючі ескадрони смерті націоналістів" у Харкові
Голова Слідчого комітету Російської Федерації доручив слідчим фіксувати факти "залякування українськими націоналістами мирних жителів Харкова".
Паніка в рядах пропагандистів або як соловйов не "відвідав концерт Кобзона" (відео) Паніка в рядах пропагандистів або як соловйов не "відвідав концерт Кобзона" (відео)
СБУ відреагувало на інформацію про нібито "замах" на соловйова.
Loading...
Load next