У Китаї готуються до санкцій США та скуповують чипи Samsung - Reuters

У Китаї готуються до санкцій США та скуповують чипи Samsung - Reuters

Китайські технологічні гіганти, включаючи Huawei і Baidu, а також місцеві стартапи в очікуванні нових обмежень США на експорт до Китаю передових напівпровідників інтенсивно накопичують високопродуктивні чипи пам’яті HBM виробництва Samsung Electronics.

Про це повідомляє Reuters.

Компанії з материкового Китаю від початку року різко збільшили закупівлю напівпровідників HBM із підтримкою технологій штучного інтелекту (ШІ) виробництва Samsung, завдяки чому в першому півріччі на Китай припало близько 30% доходів від продажу цією компанією чипів HBM.

Це демонструє те, як Китай готується зберегти свої технологічні амбіції на тлі зростання напруженості в торгівлі зі Сполученими Штатами та іншими західними країнами, а також як ця напруга впливає на глобальний ланцюжок поставок напівпровідників.

Уряд США планує цього місяця оголосити черговий пакет експортного контролю, який накладе нові обмеження на поставки для китайської напівпровідникової промисловості, зокрема міститиме параметри для обмеження доступу китайців до мікросхем пам’яті з високою пропускною здатністю HBM, ‒ заявили у виданні.

Мікросхеми HBM є ключовими компонентами в розробці передових процесорів, таких як новітні графічні процесори Nvidia, які можна використовувати для генеративної роботи ШІ, і в світі є лише три основні їх виробники – південно-корейські Samsung Electronics та SK Hynix і американська Micron Technology.

Китайський попит на такі типи напівпровідників зосереджений переважно на моделі HBM2E, яка на два покоління відстає від найдосконалішої версії HBM3E, пропозиція якої на ринку обмежена через глобальний бум на розробку моделей ШІ.

Підвищений інтерес китайських компаній до чипів виробництва Samsung продиктований тим, що потужності інших двох виробників пам’яті HBM уже повністю заброньовані американськими компаніями-розробниками штучного інтелекту.

Китайські компанії досягли певного прогресу у виробництві HBM, а Huawei та ще одна китайська компанія CXMT зосередились на розробці HBM2. Проте нові американські обмеження можуть істотно уповільнити їх спроможність створити високопродуктивний чип.

Нагадаємо, У Баншладеші розпустили парламент

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Вірменія та Азербайджан домовились про переговори в Брюсселі Вірменія та Азербайджан домовились про переговори в Брюсселі
Зустріч має відбутися на полях саміту Східного партнерства ЄС у Брюсселі 15 грудня.
Польща закликала ЄС та НАТО чинити опір "радянським планам" щодо України Польща закликала ЄС та НАТО чинити опір "радянським планам" щодо України
Польща закликала Європу до солідарності з Україною.
Loading...
Load next