У Франції заговорили про “повітряний щит” для України

У Франції заговорили про “повітряний щит” для України

Під час свого вечірнього звернення Володимир Зеленський повідомив про деталі розмови з Еммануелем Макроном. Український президент заявив, що було обговорено обороноздатність України, зокрема, повітряний щит.

Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. Він подякував за вже надану підтримку та поінформував про українські нагальні потреби, передусім в обороні.

Повітряний щит для України має бути. Сьогодні це чітко прозвучало. Ми обговорили з Еммануелем цілком конкретні проєкти і для посилення нашого захисту, і для відбудови зруйнованих об’єктів, — сказав Президент. 

Зимою у Франції відбудуться дві важливі події для України. Перший захід відбудеться вже у грудні, де будуть обговорюватися всі виклики зими: від енергетики до фінансів, від зброї до захисту неба. А друга подія – щоб зібрати бізнес Франції й допомагати Україні.

Очільники держав обговорили й постачання українського продовольства.

Цими днями рух суден продовжився, передусім завдяки принциповості партнерів, а саме ООН і Туреччини, які не сприймають російських намагань знищити зернову угоду, — додав Зеленський.

Нагадаємо, що Зеленський зустрівся з єврокомісаром з питань енергетики (відео).

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено) Після бесіди з Путіним: Макрон сьогодні проведе телефонну розмову із Зеленським (оновлено)
Напередодні Зеленський говорив з президентом США Джо Байденом.
Сьогодні відбудеться зустріч Макрона із Зеленським Сьогодні відбудеться зустріч Макрона із Зеленським
Пріоритетом є пошук політичного виходу з кризи.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Loading...
Load next