Захворюваність на COVID-19 в Україні зросла в шість разів

Захворюваність на COVID-19 в Україні зросла в шість разів

В Україні за місяць у шість разів зросла захворюваність на коронавірус. Якщо у червні зафіксували 2 тисячі випадків, то у липні їх було майже 12 тисяч.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін на брифінгу.

На щастя, рівень завантаженості на лікарняну систему, тобто саме питання госпіталізацій, не такий високий. Ми бачимо, що саме на стаціонарному лікуванні перебувають трішки більш як 2,5 тисячі. Це абсолютно нормально для пікового підйому, — зазначив він.

Кузін наголосив, що ті показники, які фахівці спостерігають в Україні, ще не говорять про те, що почався епідемічний сезон і що потрібно вводити обмежувальні заходи.

Але, дійсно, показники є достатньо високими і не характерними з огляду на те, що зазвичай ми починали спостерігати перше зростання, починаючи з вересня. А тут на один місяць раніше ми вже бачимо таке зростання, — додав Кузін.

Головний державний санітарний лікар України уточнив, що загалом на території України циркулюють 10 підваріантів «Омікрону». У пʼяти людей виявили випадки нового підвиду FLiRT.

Нагадаємо, Новий штам ковіду FLiRT передається ще швидше, ніж попередні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
За добу в Україні підтвердили 5 094 нових випадків захворюваності на COVID За добу в Україні підтвердили 5 094 нових випадків захворюваності на COVID
Станом на сьогодні, 2 травня в Україн зареєстровано 2 083 180 випадків зараження коронавірусом, 5 094 з них виявили за останню добу.
В Україні за добу виявили понад 4 тисячі нових випадків СOVID-19 В Україні за добу виявили понад 4 тисячі нових випадків СOVID-19
В Україні минулої доби медики зареєстрували 4 606 випадків зараження коронавірусом.
В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19 В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19
За минулу добу зараження COVID-19 підтвердили у 11 627 українців. Зокрема, захворіли 518 дітей та 259 медпрацівників.
Loading...
Load next