Опендатабот: В Україні вже 621 компанія позбулася власників з рф

Опендатабот: В Україні вже 621 компанія позбулася власників з рф

Від початку повномасштабного вторгнення вже 621 компанія в Україні видалила зі своїх даних інформацію про власників з росії. Загалом станом на лютий 2022 року в Україні було понад 18 тисяч компаній з російськими власниками.

Про це повідомляє Опендатабот.

Відомо, що це на 220 компаній більше, ніж у серпні минулого року: тоді таких бізнесів було 401. Аналітики наголосили, що від початку повномасштабної війни в Україні не можна змінювати реєстраційні дані у компаніях із власниками з росії, окрім визначених законом випадків. 

Якщо власників змінили незаконно, це означає, що російський бізнес продовжує працювати в Україні, обходячи законодавчі обмеження, — йдеться в повідомленні.

Опендатабот заявляє, що звернувся до Міністерства юстиції України з проханням перевірити інформацію про ці компанії. У більшості компаній не знайшли порушень. Однак там заявили про попередньо виявлені порушення, через це почали додаткові перевірки семи компаній. 

Якщо зміни в цих компаніях щодо власників з російським громадянством були незаконними, на нотаріуса або реєстратора, який проводив ці дії, чекає застосування санкцій, передбачених нормами чинного законодавства. Найімовірніше, на нотаріуса або реєстратора, який проводив ці дії, чекає блокування та анулювання доступу до ЄДР, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Опендатабот: Понад три тисячі компаній заснували іноземці в Україні під час великої війни

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Тепер і без мультфільмів: Disney призупиняє весь бізнес у росії Тепер і без мультфільмів: Disney призупиняє весь бізнес у росії
Раніше кінокомпанії Disney, Warner Bros, Sony Pictures скасували свої прем'єри в РФ через те, що Росія вчинила напад на Україну.
Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів
Раніше в російському Forbes підрахували, що російські мільярдери втратили $28 млрд за місяць через загрозу вторгнення РФ в Україну.
Loading...
Load next