Китайські гіганти Lenovo та Xiaomi тихо згортають бізнес в Росії – WSJ

Китайські гіганти Lenovo та Xiaomi тихо згортають бізнес в Росії – WSJ
Через введені проти Росії санкції загальний експорт Китаю в країну впав на 27%.

Китайські технологічні компанії через введені проти рф санкції по-тихому згортають свій бізнес в країні-агресорі. Це відбувається навіть попри заклики Пекіна до компаній чинити опір примусу з-за кордону. Пише The Wall Street Journal. Серед таких компаній є найбільший у світі виробник ПК Lenovo та виробник смартфонів та гаджетів Xiaomi.

За останніми даними експорт техніки з Китаю у рф почав стрімке падіння в березні:

  • постачання ноутбуків скоротилися більш ніж на 40%,
  • смартфонів – майже на дві третини,
  • а постачання базових станцій – на 98%.

Виробник безпілотників SZ DJI Technology і зовсім оголосив про припинення своєї діяльності в росії, щоб не допустити використання своєї продукції в бою.

Зменшення частки експорту в росію передувало хвилям широкомасштабних фінансових санкцій і експортного контролю, введених США і їх союзниками щодо росії після 24 лютого. Крім того, Сполучені Штати пригрозили покарати китайські компанії, що порушують або обходять антиросійські санкції.

Великі американські постачальники мікросхем наполягають на дотриманні Китаєм санкцій, щоб їх напівпровідники не потрапили через треті особи в росію. З цього випливає, що різке скорочення експорту технологій у рф підкреслює масштабний характер західних санкцій і їх здатність проникати вглиб ланцюжків постачання і примушувати компанії, що знаходяться далеко, навіть в ситуації, коли їх уряди і виступають проти.

Нагадаємо, що Google виділяє $10 мільйонів на боротьбу з фейками про війну в Україні.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів
Раніше в російському Forbes підрахували, що російські мільярдери втратили $28 млрд за місяць через загрозу вторгнення РФ в Україну.
Тепер і без мультфільмів: Disney призупиняє весь бізнес у росії Тепер і без мультфільмів: Disney призупиняє весь бізнес у росії
Раніше кінокомпанії Disney, Warner Bros, Sony Pictures скасували свої прем'єри в РФ через те, що Росія вчинила напад на Україну.
Loading...
Load next