Латвія та Україна підписали Меморандум про взаєморозуміння у сфері кібербезпеки

Латвія та Україна підписали Меморандум про взаєморозуміння у сфері кібербезпеки

Міністр оборони Латвії Андріс Спрудс та голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрій Мироненко підписали Меморандум про взаєморозуміння у сфері кібербезпеки.

Про це повідомляє Delfi.

Росія здійснює кібератаки на інформаційно-комунікаційні інфраструктури західних країн, намагаючись спричинити перебої в наданні основних і життєво важливих послуг. Співпраця між Латвією та Україною у сфері кібербезпеки є особливо важливою, оскільки знання Україною досвіду воєнного часу дозволяє нам впроваджувати більш продумані рішення для зміцнення нашої стійкості та підвищення нашої готовності як у мирний час, так і в кризових ситуаціях, - заявив Спрудс.

У документі передбачено:

  • Обмін інформацією про кіберзагрози: Латвія та Україна обмінюватимуться даними про кіберзагрози, що допоможе їм ефективніше протидіяти атакам.
  • Спільні дії у разі кіберінцидентів: встановлення двосторонніх каналів зв'язку для оперативного реагування на кіберінциденти та обміну досвідом.
  • Співпраця в галузі освіти, досліджень та інновацій: спільні проекти та програми для розвитку кібербезпеки в обох країнах.

Меморандум також передбачає співпрацю в галузі освіти, досліджень, розробок та інновацій, організацію спільних публічних заходів, а також іншу взаємоузгоджену діяльність.

Нагадаємо, Україна та рф мали укласти угоду про припинення ударів по енергетиці ‒ Le Monde

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Loading...
Load next