Поради батькам від МВС: що робити, якщо опинились під завалами з дітьми

Поради батькам від МВС: що робити, якщо опинились під завалами з дітьми

Під час обстрілів батьки мають дбати про себе і безпеку своїх дітей та після сигналу повітряної тривоги невідкладно переміститися разом із ними в укриття.

На цьому наголошує пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Але бувають ситуації, коли люди не встигають цього зробити і опиняються в епіцентрі руйнувань після обстрілів. ДСНС та Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ підготували основні правила порятунку в разі такої надзвичайної ситуації, - заявили у МВС.

У цій ситуації батькам радять допомогти дитині заспокоїтися: переконатися, що вона не поранена; обійняти чи взяти за руку; попросити дихати разом із дорослими – робити глибокі та повільні вдихи та видихи.

Якщо немає води під рукою, попросіть дитину затримувати в роті слину, робити рухи, наче вона її жує, потім – ковтати. Це допоможе їй заспокоїтися. Якщо дитина під завалом сама, покличте її, щоби зрозуміти, чи вона у свідомості. Запитайте її, чи їй не боляче і чи може вона поворушити ручками та ніжками, - радять у міністерстві.

Окрім цього, батьки мають постійно підтримувати зв'язок із дитиною: розповідати їй історії, згадувати радісні моменти і запевнити, що допомога обов’язково прийде.

Нагадаємо, Шпигунство на користь Росії: У Польщі судитимуть двох «вагнерівців»

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
У Чернігові чоловіка, який зарізав власного сина відправлять до психлікарні У Чернігові чоловіка, який зарізав власного сина відправлять до психлікарні
31-річного мешканця Прилук, який в серпні 2020 року зарізав свого семирічного сина, визнали психічно хворим.
Знову евакуація: у Львові надійшло повідомлення про "замінування" шкіл Знову евакуація: у Львові надійшло повідомлення про "замінування" шкіл
На місці подій працюють правоохоронці.
"Без дозволу взяла його цигарки": на Хмельниччині поліцейські затримали 9-класника за вбивство 55-річної жінки "Без дозволу взяла його цигарки": на Хмельниччині поліцейські затримали 9-класника за вбивство 55-річної жінки
В День закоханих жертва вживала алкоголь із мешканцем Дунаївців та його 14-річним сином.
Loading...
Load next