У Молдові спростували російський фейк про транзит біоматеріалів з України

У Молдові спростували російський фейк про транзит біоматеріалів з України

Міністерство закордонних справ Молдови спростувало фейкову інформацію, що з'явилася в російських ЗМІ, про те, що США нібито вивозили зразки біоматеріалів з України через Молдову.

Про це повідомляє NewsMaker.

У російському онлайн-середовищі поширили хибне та маніпулятивне повідомлення про включення Молдови в передбачувану схему масового експорту біологічного матеріалу. Ця інформація - чиста вигадка, ‒ зазначили в МЗС.

У відомстві додали, що це повідомлення продовжує серію фейків, за допомогою яких російська пропаганда намагається просунути ідею, що Україна в перспективі може використовувати біологічні речовини.

Новим елементом у цьому контексті стало твердження про те, що й Молдова нібито залучена до цього процесу на логістичному рівні. Це неправдиві відомості, покликані створити плутанину для того, щоб дискредитувати владу Молдови та європейський шлях нашої країни. Фейкове повідомлення з'явилося спеціально на День незалежності, щоб затьмарити свято та викликати розбіжності, — заявили в МЗС.

Також у відомстві додали, що Молдова суворо дотримується всіх міжнародних норм проти поширення біологічної зброї.

Нагадаємо, Сили оборони на Краматорському напрямку знищили російський літак Су-25

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN У випадку наступу Росії США може евакуювати американців з України - CNN
Планування евакуації на випадок надзвичайних ситуацій очолює Пентагон.
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією
Сполучені Штати Америки рекомендують своїй авіаперевізникам бути обережнішими та пильнішими під час польотів над територією України та Російської Федерації.
Loading...
Load next