Росія перекинула кілька підрозділів із Покровського напрямку в Курську область - ISW

Росія перекинула кілька підрозділів із Покровського напрямку в Курську область - ISW

Російське військове командування передислокувало резервні підрозділи із Покровського напрямку у Курську область, де триває операція ЗСУ.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Російське військове командування, можливо, передислокувало обмежені підрозділи, призначені для посилення пріоритетної наступальної операції Росії на Покровському напрямку, у Курську область для захисту від української операції, - зазначають аналітики.

На їхню думку, це свідчить про те, що оперативний тиск ЗСУ у Курській області впливає на російські операції у кожному секторі по всьому фронту.

За даними ISW, 14 і 17 серпня з Покровського напрямку у Курську область була перекинута щонайменше рота 15-ї окремої мотострілецької бригади РФ. Ця бригада діє на схід від Покровська починаючи із середини серпня.

Крім цього, 19 серпня OSINT-організація Evacuation.info заявила, що Росія також передислокувала частини 1-ї «Слов’янської» мотострілецької бригади (1-ї армійський корпус) з Донецького напрямку в Курську область. Наприкінці липня і у серпні 2024 року фіксувалися повідомлення про те, що підрозділи цієї бригади діяли на Торецькому та Покровському напрямках.

Аналітики зазначають, що передислоковані підрозділи, ймовірно, були резервними частинами, які російське військове командування мало намір використати для посилення угруповання на Торецькому і Покровському напрямках.

В ISW зауважили, що досі військове командування РФ уникало передислокації у Курську область сил з цих напрямків і поки переважно стягувало війська із менш пріоритетних: півночі Харківської області, лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна та західної частини Запорізької області.

Водночас аналітики вважають, що передислокація частин згаданих бригад не матиме миттєвого впливу на ситуацію на полі бою на Покровському або Торецькому напрямках, оскільки це невеликі сили.

Нагадаємо, У Швейцарії пропонують переглянути нейтралітет через війну в Україні

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Loading...
Load next