На Закарпатті спалах кору

На Закарпатті спалах кору

На території Мукачівської громади зареєстровано дев'ять випадків захворювання на кір серед дітей віком до 10 років.

Про це повідомляють у Мукачівській міській раді.

Наразі на території громади зареєстровано дев'ять випадків захворювання на кір серед дітей віком до 10 років. Всі випадки були зафіксовані у районі компактного проживання на вулицях Шкільна, Лісна, Верховинська, Проектна та Степова.

Дітей госпіталізували до інфекційного відділення обласної дитячої лікарні. За словами Тетяни Пастух, лікаря-епідеміолога Мукачівської філії ДУ "Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України", - летальних випадків не було зареєстровано.

Комісія ТЕБ та НС ухвалила рішення щодо негайних дій для попередження подальшого поширення захворювання серед населення. Серед основних заходів - повторний аналіз вакцинації дітей у громаді, особливо серед ромського населення. 

В разі виявлення нещеплених дітей, будуть проведені екстрені щеплення та пасивна імунізація для запобігання поширенню вірусу. Управління освіти, культури, молоді та спорту міської ради отримало рекомендації щодо посилення контролю над станом здоров'я дітей у навчальних закладах. 

Також Мукачівському районному управлінню поліції доручено забезпечити правопорядок та доступ медичних працівників до місць компактного проживання ромського населення для проведення необхідних заходів. Ці кроки є критично важливими для локалізації спалаху та захисту населення.

Нагадаємо, У Києві протягом літа госпіталізували 17 пацієнтів із гарячкою Західного Нілу

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Закарпатті у п'ятьох дітей виявили поліомієліт На Закарпатті у п'ятьох дітей виявили поліомієліт
Вірус поліомієліту виявили у п'ятьох дітей на Закарпатті, одну дитину паралізувало. Захистити їх від цього могла б вакцинація. Але усі діти не мали планових щеплень від поліовірусу.
Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків
Діти, які споживали частіше солодкі газовані напої та їжу швидкого приготування, мали проблеми зі сном. У дівчат, це траплялось навіть частіше, аніж у хлопців.
"Південноафриканський" штам коронавірусу вже у двох областях України
Максим Степанов повідомив, що у 2 регіонах виявили "південноафриканський" штам COVID-19. Британський штам вже зафіксували в усіх областях Українах.
Loading...
Load next