У Києві протягом літа госпіталізували 17 пацієнтів із гарячкою Західного Нілу

У Києві протягом літа госпіталізували 17 пацієнтів із гарячкою Західного Нілу

У комунальному некомерційному підприємстві «Свято-Михайлівська клінічна лікарня м. Києва» з 1 червня на лікуванні перебували 17 пацієнтів із підтвердженим діагнозом гарячка Західного Нілу.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація із посиланням на директора Департаменту охорони здоров’я Валентину Гінзбург.

Серед хворих – 10 чоловіків і 7 жінок. Це жителі різних районів столиці, двоє з них – мешканці Київської та Черкаської областей. Вони потребували стаціонарного лікування через важкість стану. На жаль, трьох пацієнтів лікарям не вдалося врятувати через важке ускладнення гарячки – менінгоенцефаліт.

За інформацією інфекціоністів, в Україні вірус гарячки Західного Нілу віднесений до I групи особливо небезпечних і за міжнародними стандартами ВООЗ належить до IV групи ризику. За своєю будовою вірус подібний до інших, що спричиняють енцефаліти, та вірусу гарячки Денге.

Головним джерелом і резервуаром гарячки Західного Нілу в природі є переважно перелітні птахи, у крові яких високі концентрації вірусу циркулюють від 14 до 200 днів. Також переносять захворювання й певні види комарів, що інфікуються під час харчування кров’ю. Потім з укусами вони можуть інфікувати тварину або людину.

Вкрай рідко у людей можливе контактне зараження кров’ю хворих тварин.

Хвороба починається гостро: з ознобу і швидкого підвищення температури тіла, що супроводжується симптомами інтоксикації. Гарячковий період триває від двох до шести днів. Загалом клінічний перебіг хвороби сприятливий. У важких формах може розвиватися менінгіт або енцефаліт.

Специфічної терапії наразі не існує. Лікування симптоматичне. Тож поради звичайні: як і за будь-якого захворювання, при перших його ознаках звертайтеся до лікаря та лікуйтеся під наглядом фахівця, повідомляючи йому про всі зміни свого стану, - додав Гінзбург.

Вона порадила для мінімізації ризиків зараження хворобою встановити вдома москітні сітки, використовувати репеленти, на прогулянку (особливо до парків і лісових зон відпочинку) одягати речі, що максимально прикривають тіло. Зі зниженням температури повітря та зникненням комарів небезпека гарячки знижується майже до нуля.

Нагадаємо, Понад 300 тисяч медиків і педагогів уже пройшли навчання за програмою ментального здоров’я

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків Дослідження: фастфуд впливає на сон і пам'ять підлітків
Діти, які споживали частіше солодкі газовані напої та їжу швидкого приготування, мали проблеми зі сном. У дівчат, це траплялось навіть частіше, аніж у хлопців.
"Південноафриканський" штам коронавірусу вже у двох областях України
Максим Степанов повідомив, що у 2 регіонах виявили "південноафриканський" штам COVID-19. Британський штам вже зафіксували в усіх областях Українах.
Loading...
Load next