Зона забруднення у Десні посунулася нижче Чернігова

Зона забруднення у Десні посунулася нижче Чернігова

За оперативними даними, накопичене забруднення у річці Десна посунулося нижче Чернігова, де зафіксовані нечисленні випадки мору риби.

Про це повідомила пресслужба Міністерства захисту довкіллю та природних ресурсів.

Сьогодні забруднення у річці Десна накопичилось в межах м.Чернігів у місці зруйнованого автомобільного мосту. За оперативною інформацією, забруднення просунулось нижче м.Чернігів до Количівки (180 км), однак інтенсивний запах та випадки мору риби тут нечисленні, - йдеться в повідомленні.

Наразі фахівці розглядають можливість встановлення додаткових аераторних установок для насичення киснем річки вниз за течією.

Наголошується, що причинами накопичення забруднення в межах зруйнованого автомобільного мосту були природні особливості рельєфу дна річки та характер течії (перемішування в шарах по глибині). Проведені фахівцями Держводагентства та Держекоінспекції заходи перешкоджають просуванню забруднення вниз по течії, але наразі цього ще недостатньо, щоб зупинити мор риби у місці концентрації забруднення.

Міндовкілля співпрацює з ПрАТ «АК «Київводоканал» щодо розробки комплексу заходів на випадок можливого погіршення якості води біля питних водозаборів. Але на сьогодні такі ризики відсутні.

За даними екологів, наразі спостерігаються випадки мору риби у місті Чернігів, селах Макошино, Ушня, Боромики, Вознесенське та Салтикова Дівиця. Загалом станом на сьогодні на території Чернігівської області зібрано орієнтовно 17,5 т загиблої риби. На річці Десна фахівці Держекоінспекції спільно з рибоохоронним патрулем та місцевими громадами здійснюють заходи з уловлювання та захоронення загиблої риби.

Далі за течією Десни зміни фіксуються точково і не скрізь мають однорідний характер. Наразі вже спостерігається осідання осаду чорного кольору на дно річки.

Нагадаємо, Дрон, який впав у Латвії, був начинений вибухівкою

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Повінь в Ялті: через потоп загинуло двоє людей, ще 24 — травмовані (відео) Повінь в Ялті: через потоп загинуло двоє людей, ще 24 — травмовані (відео)
На Кримському півострові в окупованій Росією Ялті через проливні дощі з берегів вийшла річка Водоспадна, утворивши потоп та заблокувавши усе місто.
Пішли купатись без дозволу: на Чернігівщині у ставку потонули двоє братів Пішли купатись без дозволу: на Чернігівщині у ставку потонули двоє братів
Двоє неповнолітніх братів 10-ти на 14-ти років без дозволу батьків пішли купатись до місцевої водойми. Дітей довго не було вдома, тому батько пішов їх шукати та виявив речі хлопчиків на березі водойми.
Loading...
Load next