У Києві відкрили Меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (ВІДЕО)

У Києві відкрили Меморіал пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу (ВІДЕО)

У Києві в межах четвертого саміту міжнародної "Кримської платформи" відкрили меморіал, присвячений ушануванню трагедії кримськотатарського народу.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський.

За його словами, "Крим – це не просто територія. Це частина нашої душі, це земля, де наші люди жили в мирі та гармонії зі своєю культурою, мовою, традиціями".

Ми не просто боремося за повернення Криму – ми боремося за відновлення справедливості, за можливість для кожного кримчанина повернутися додому, у свій Крим, вільний від Росії та страху, - наголосив Президент.

Зеленскьий сказав: "Сьогодні, у межах четвертого саміту міжнародної "Кримської платформи", "відкриваємо український національний меморіал, присвячений ушануванню трагедії кримськотатарського народу. І колись неодмінно такий самий меморіал з’явиться в нашому, вільному Криму".

Ми впевнені, що Крим буде вільним. Це наше спільне завдання і весь світ сьогодні разом з Україною в цій боротьбі, – додав він.

Нагадаємо, Віцепрем’єр-міністр Канади засудила показ фільму про російських солдатів на фестивалі в Торонто

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі зниклими безвісти залишаються понад 250 осіб, - Денісова На Донбасі зниклими безвісти залишаються понад 250 осіб, - Денісова
На окупованому Донбасі 258 українців зникли безвісти, у тому числі 67 військовослужбовців та резервістів.
Зеленський побував на передовій ЗСУ, яка межує з окупованим Кримом Зеленський побував на передовій ЗСУ, яка межує з окупованим Кримом
Володимир Зеленський прибув з робочим візитом у Херсонську область, яка межує із територією окупованого Криму. Військові ЗСУ показали президенту свою систему укріплень та доповіли про обстановку.
Loading...
Load next