Президент звернувся до жителів ТОТ: Україна не торгує своєю землею й не кидає своїх людей

Президент звернувся до жителів ТОТ: Україна не торгує своєю землею й не кидає своїх людей

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна поверне всі окуповані території та всіх своїх громадян.

На цьому він наголосив під час Четвертого саміту Кримської платформи у Києві, повідомляє пресслужбу Офісу Президента.

Ми нічого й нікого не залишимо у неволі. Я хотів би, щоб це чули всі наші громадяни в Україні, на тимчасово окупованих територіях України – хоч би де ви були й хоч би як вам було складно. Це частина нашої моралі. Україна не торгує своєю землею й не кидає своїх людей, – сказав глава держави.

Зеленський наголосив, що Україна знає, пам’ятає та бореться за кожного з кримських в’язнів Росії, за всіх цивільних і військових, дорослих і дітей, які перебувають у полоні чи тимчасовій окупації.

Він закликав держави регіону, зокрема мусульманські суспільства Туреччини та Азербайджану, проявити лідерство й допомогти протистояти несправедливості та знущанням. Зеленський також попросив країни, які працюють над реалізацією Формули миру, переконувати партнерів, які поки що утримуються від спільної роботи.

Справжній мир не повинен мати жодних альтернатив. Жодних заморожених окупацій! Жодних покинутих у полоні людей! Жодних забутих і через те ніби прощених світом репресій, – наголосив він.

Присутні вшанували хвилиною мовчання памʼять усіх українців та українок, які були вбиті під час війни, загинули в полоні, окупації чи під час депортації.

Нагадаємо, Виконавчим директором УКФ обрано Анастасію Образцову

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації Пожежі в Туреччині: МЗС готується повертати громадян України в разі погіршення ситуації
Лісові пожежі, які вирують в Туреччині наблизилися впритул до популярних курортів в провінції Анталія, де наразі перебуває багато українських туристів.
П'ятьох українських нелегалів які, підробили документи, затримали на кордоні з Польщею П'ятьох українських нелегалів які, підробили документи, затримали на кордоні з Польщею
Громадяни України були затримані за використання фальшивих документів під час перетину кордону Польщі. Зокрема випадки підробок були зафіксовані на пунктах пропуску Гребене та Дорогуськ.
Loading...
Load next