Двоє з Дніпропетровщини приїхали до Одеси, щоби підпалити квартири

Двоє з Дніпропетровщини приїхали до Одеси, щоби підпалити квартири

В Одесі затримали двох мешканців Кривого Рогу, віком 40 і 37 років. Їх підозрюють у підпалі трьох квартир. Паліям загрожує до 10 років ув’язнення. 

Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Одеській області. 

До поліції звернулася одеситка, яка винаймає квартиру на сьомому поверсі у Пересипському районі. Вранці вона помітила біля дверей пляшку з невідомою сумішшю, а на килимку на вході — сліди вогню. За кілька днів про спроби підпалу повідомили ще дві жінки. Одна з них жила у тому ж будинку, але двома поверхами нижче, а друга — у Приморському районі.  

На щастя, ніхто не постраждав, а полум’я або гасло саме собою, або гасилося мешканцями.  

Як встановили поліцейські, до всіх трьох підпалів причетні двоє чоловіків. Обидва мають судимості за крадіжки та злочини, пов’язані з наркотиками. Крім того, старшого затриманого судять за розбій і крадіжку у Закарпатській та Дніпропетровській областях. 

Готуючись до першого підпалу, чоловіки приїхали на декілька днів до Одеси. Напередодні вони принесли необхідне обладнання у багатоповерхівку й сховали його на балконі. Подальші злочини вчиняли вже без підготовки, приїжджаючи до міста на кілька годин.  

Чоловіки піднімалися до обраного поверху і заливали фарбою камери відеоспостереження та вічки у дверях всіх квартир. Після цього обливали легкозаймистою рідиною килимки на вході або тканину, що приносили із собою, і підпалювали. 

Чоловікам висунули обвинувачення в замахах на умисне пошкодження чужого майна шляхом підпалу. Наразі обидва перебувають у СІЗО. Якщо суд визнає їх винними, їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Нагадаємо, ЗМІ: Telegram пішов на співпрацю з поліцією Франції

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
В Одесі суд арештував "педагога-логопеда", яка розбещувала малолітніх дітей для свого чоловіка (фото) В Одесі суд арештував "педагога-логопеда", яка розбещувала малолітніх дітей для свого чоловіка (фото)
Одеський суд арештував підозрювану у розбещенні неповнолітніх, яка під приводом індивідуальних занять із дошкільної підготовки, вчиняли над малолітніми дітьми сексуальне насильство. Жінка підбирала та змушувала діток до участі у сексуальних іграх зі своїм 57-річним чоловіком.
На Полтавщині правоохоронці знайшли склад, в якому зберігалися отруйні речовини (фото) На Полтавщині правоохоронці знайшли склад, в якому зберігалися отруйні речовини (фото)
СБУ здійснює комплекс заходів з протидії незаконному обігу небезпечних хімічних і біологічних матеріалів. У Полтавській області виявлено місце несанкціонованого зберігання отруйних речовин.
Видавали за "бензин" різних марок: у Кривому Розі завод виготовляв фальсифіковане пальне (фото) Видавали за "бензин" різних марок: у Кривому Розі завод виготовляв фальсифіковане пальне (фото)
Закуповувалася сировина у підприємства Івано-Франківської області.
Loading...
Load next