Ексголові Дніпропетровської ОВА повідомили підозру за крадіжку 286 млн гривень

Ексголові Дніпропетровської ОВА повідомили підозру за крадіжку 286 млн гривень

Колишній голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко отримав підозру в можливих зловживаннях під час ремонту доріг. 

Про це повідомляє НАБУ та САП.

За даними слідства, збитки територіальній громаді сягнули понад 286 млн гривень.

Правоохоронці не називають імені підозрюваного, але вказують посаду станом на 2022 рік. Відомо, що Резніченко обіймав посаду голови ОДА/ОВА з березня 2015 по червень 2019 та з грудня 2020 по січень 2023 року.

Окрім Резніченка, підозру за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу також отримали (посади вказані станом на 2022 рік):

  • заступник голови Дніпропетровської ОВА; 
  • керівник департаменту Дніпропетровської ОВА; 
  • начальник відділу дорожнього господарства Дніпропетровської ОВА; 
  • керівник суб’єкта господарської діяльності.

За даними слідства, у 2022 році фігуранти уклали договори на експлуатаційне утримання автодоріг замість їхнього капітального ремонту. Така заміна мала забезпечити першочергове надання фінансування. Натомість витрати на поточний та капітальний ремонти доріг в умовах воєнного стану були можливі лише в останню чергу.

Крім того, з’ясувалося, що підозрювані безпідставно збільшили витрати на таке обслуговування до 1,5 млрд гривень. Надалі саме на цю суму й були укладені договори, причому з компанією, пов’язаною на той час із чинним головою Дніпропетровської ОВА.

Експертизи підтвердили, що компанія-підрядник завищила вартість матеріалів на суму понад 286 млн гривень. Частину цих коштів перерахували на рахунки інших компаній, пов’язаних із топпосадовцем та його заступником.

Наразі правоохоронці вивчають можливу легалізацію незаконно одержаних коштів та встановлюють причетність до злочину інших людей.

Нагадаємо, Росія вдарила ракетою по судну із зерном для Єгипту

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився Зеленський намагався поговорити з Путіним, однак він відмовився
Після загибелі чотирьох українських військових під Шумами, президент України Володимир Зеленський намагався поговорити з Путіним. Однак, той відмовився, бо ніби то нема про, що говорити.
США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії США підтримує Україну й готові допомогти в разі військової агресії з боку Росії
Америка заявила, що Росія використовує агресивний підхід у розв'язанні конфлікту на Донбасу й повинна негайно припинити свої наступальні дії.
Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України Хомчак заявив, що ЗСУ готові до загострення воєнної ситуації на сході України
Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на ймовірні провокації Росії уздовж українсько-російського кордону та в зоні ООС.
Loading...
Load next