За понад 30 місяців війни Росія зруйнувала вщент 221 обʼєкт українських медзакладів

За понад 30 місяців війни Росія зруйнувала вщент 221 обʼєкт українських медзакладів

Щоденно, вже понад два роки повномасштабної війни, російська армія прицільно атакує українську цивільну інфраструктуру, зокрема й медичну.

Про це повідомляє МОЗ.

Ворог обстрілює та бомбардує українські лікарні, поліклініки, пологові, а також тероризує мирні міста, тим самим порушуючи всі норми міжнародного цивільного права й конвенцій, ‒ зазначили у МОЗ.

Так, за понад 30 місяців внаслідок атак ворога було пошкоджено 1657 обʼєктів медзакладів та ще 221 з них зруйнований повністю й відновленню не підлягає. Найбільших втрат зазнали заклади охорони здоровʼя Харківської, Донецької, Миколаївської, Київської, Чернігівської, Дніпропетровської, Херсонської та Запорізької областей. Отримати вичерпну інформацію щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях зараз неможливо.

Крім того, ворог знищив 261 автівку екстреної медичної допомоги, ще 202 — пошкодив та 125 — захопив. Попри системні обставини та навантаження на систему охорони здоровʼя в Україні ще з перших місяців повномасштабної війни тривають роботи з відновлення, ‒ додали у відомстві.

За понад два роки у різних регіонах України повністю та/або частково відновлено 886 об’єктів медзакладів. З них 533 об’єкти відновлені повністю та ще 353 — частково. Це медичні заклади на деокупованих територіях, а також ті, які зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо. Найбільше обʼєктів відновлено у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях. 

Нагадаємо, ВООЗ схвалила першу вакцину проти мавпячої віспи

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна 800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна
VAC-терапія є "золотим стандартом лікуванні ран у світі".
Loading...
Load next