РФ від початку війни не дозволяє забезпечувати окуповані території ліками

РФ від початку війни не дозволяє забезпечувати окуповані території ліками

З початку війни росія не дає можливості забезпечувати тимчасово окуповані території України ліками через гуманітарні коридори.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

З початку війни росія жодного разу не надала Україні можливості забезпечити тимчасово окуповану територію лікарськими засобами гуманітарними коридорами, -  зазначив заступник міністра Олександр Комаріда.

За його словами, росія не дозволяє забезпечити ліками тимчасово окуповану Херсонщину, при цьому "трапляються такі цинічні випадки, коли окупаційні війська відбирають вантажі у волонтерів і видають їх за забезпечення від росії".

МОЗ зверталося до міжнародних партнерів – Червоного Хреста, Всесвітньої організації охорони здоров'я, організації "Лікарі без кордонів", проте не отримало жодних гарантій безпеки та підтверджень організації гуманітарних коридорів, — сказав він.

Водночас він наголосив, що у прифронтових регіонах працює держпрограма реімбурсації вартості ліків "Доступні ліки", а також точки видачі ліків, які надходять як гуманітарна допомога. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що антибіотики в зоні бойових дій можна отримати без рецепту попри нові правила.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео) Інсулін безплатно: Уряд постановив на період воєнного стану надання допомоги (відео)
В умовах воєнного стану пацієнти зможуть отримати інсулін в аптеці як за електронним, так і паперовим рецептом.
800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна 800 унікальних апаратів для прискореного загоєння ран закупила Україна
VAC-терапія є "золотим стандартом лікуванні ран у світі".
Loading...
Load next