ВООЗ схвалила першу вакцину проти мавпячої віспи

ВООЗ схвалила першу вакцину проти мавпячої віспи

Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила вакцину від компанії Bavarian Nordic як першу вакцину проти мавпячої віспи, захворювання, котре зараз відоме як mpox.

Про це повідомляє пресслужба ВООЗ.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила вакцину MVA-BN першою вакциною проти мавпячої віспи, яку додали до списку попередньої кваліфікації, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця вакцина, яка є дводозовою інʼєкцією для людей віком від 18 років, може бути використана також для немовлят та дітей, а також для вагітних жінок та осіб з ослабленим імунітетом у випадках, коли переваги переважають потенційні ризики.

ВООЗ також рекомендує одноразову дозу вакцини в умовах обмеженості запасів. Дослідження показали, що однодозова вакцина Mva-Bn, введена перед зараженням, забезпечує 76% захисту від mpox, а дві дози гарантують приблизно 82% ефективності.

Біотехнологічна компанія Bavarian Nordic запевняє, що може поставити 50 млн доз протягом наступних 12–18 місяців, окрім 13 млн доз, про які вже було оголошено для доставки до 2025 року. Компанія також веде переговори зі світовими регуляторами про новий спосіб виробництва вакцини, що дозволить прискорити цей процес.

З початку глобального спалаху у 2022 році понад 120 країн підтвердили 103 тис. випадків захворювання на mpox. Лише у 2024 році вже зафіксовано 25 237 ймовірних та підтверджених випадків, а також 723 смерті від різних спалахів у 14 країнах Африканського регіону.

Нагадаємо, Україна отримала від ВООЗ 23 автомобілі швидкої допомоги

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Світ перебуває на ранній стадії третьої хвилі пандемії – ВООЗ Світ перебуває на ранній стадії третьої хвилі пандемії – ВООЗ
Небезпечний штам «Дельта» уже виявили щонайменше в 111 країнах світу, зокрема і в Україні також.
Loading...
Load next