На Запоріжжі працівниці лікарні виплатили премії родичам і знайомим на 1,6 млн гривень

На Запоріжжі працівниці лікарні виплатили премії родичам і знайомим на 1,6 млн гривень

У Запорізькій області заступницю головного лікаря та двох бухгалтерок медичного закладу одного з прифронтових міст підозрюють у безпідставних нарахуваннях премій своїм родичам та знайомим.

Про це повідомляє Національна поліція.

За даними слідства, вони розтратили понад 1,6 млн гривень бюджетних коштів.

Правоохоронці з’ясували, що схему організувала 43-річна заступниця головного лікаря. У спільники вона обрала двох бухгалтерок віком 54 та 33 років.

За даними слідства, фігуранти протягом кількох місяців безпідставно нараховували та виплачували премії родичам і знайомим, які працювали у закладі, але не були медичними працівниками та медпослуги не надавали.

У поліції зазначили, що ці призвели до розтрати бюджетних коштів на 1 620 000 гривень. Водночас в обласній прокуратурі пишуть про розтрату понад 1,8 млн гривень. Також прокурори додали, що розтрату викрили в Оріхівській багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування.

Усім трьом фігуранткам повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Це привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Санкція статті передбачає до 12 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 

На цей час розв’язується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, РФ запустила запустила ІПСО про масштабні повені у Польщі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Вимагав мільйон доларів і гелікоптер: у Запоріжжі п'яний чоловік погрожував підірвати ТЦ (фото) Вимагав мільйон доларів і гелікоптер: у Запоріжжі п'яний чоловік погрожував підірвати ТЦ (фото)
У Запоріжжі п'яний молодик погрожував підірвати торговий центр, у випадку якщо йому не дадуть мільйон доларів та гелікоптер. Під час переговорів чоловік знизив свої вимоги та суму до 15 тисяч доларів.
У Бердянську жінка знайшла понад 100 тисяч гривень на смітнику У Бердянську жінка знайшла понад 100 тисяч гривень на смітнику
Жінці таки вдалося відшукати власника загублених грошей. Він назвав точну суму коштів, яка була у пакеті та навіть заплатив їй винагороду - 100 гривень.
Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото) Поліція Києва оштрафувала 50 закладів, які працювали попри локдаун (фото)
Столичні поліцейські влаштували рейд та перевірили 533 заклади Києва.
Loading...
Load next