Скандал у PinchukArtCentre: екскурсовод назвав війну на Донбасі "громадянською"

Скандал у PinchukArtCentre: екскурсовод назвав війну на Донбасі "громадянською"
Екскурсоводів міжнародного центру сучасного мистецтва PinchukArtCentre запідозрили в невизнанні того, що на Донбасі триває російсько-українська війна. Один із працівників центру назвав війну "громадянською".

Журналістка Галина Сернівка звинуватила PinchukArtCentre у спробі видати війну на Донбасі за громадянську. Інцидент стався під час екскурсії, коли координатор-екскурсовод розповідав про "пам'ятник громадянським війнам", про це повідомила сама Галина на своїй сторінці у Facebook.

Як?!!! PinchukArtCentre як на сьомому році війни можна казати, що у нас громадянська війна, а на зауваження відповідати у стилі "какой разніци"?!!! Як?! Розповідаючи про "пам‘ятник громадянським війнам" координатор-екскурсовод назвав і війну на сході України громадянською. Я думала мені почулося... ніхто не заперечував... Та ні, не почулося! На моє зауваження, що у нас не громадянська війна екскурсовод питально відповів "російсько-українська?", "Так. російсько-українська! Чи є сумніви?!", - поцікавилася я, але це запитання залишилося без відповіді, - зазначила у дописі Галина Сернівка.

Жінка зазначила, що інцидент в центрі трапився 29 травня. Одним із фрагментів експозиції там були чашки, взяті з житлового будинку, в який влучив снаряд на Донбасі.

Зокрема у коментарі до допису Галини Сернівки з'явився коментар представників PinchukArtCentre. У центрі заявили, що сталося непорозуміння. Окрім цього у центрі подякували журналістці за те, що вона звернула увагу на цю ситуацію й наголосили, що для них було "дуже важливо в ній розібратися".

Зауважимо, що PinchukArtCentre заснували у 2006 році. Мистецький центр позиціює себе як один з найбільших і найдинамічніших приватних центрів сучасного мистецтва в Центральній і Східній Європі.

Читайте також
"АТО - це великий курорт": Білецький у прямому ефірі назвав Арестовича клоуном (відео) "АТО - це великий курорт": Білецький у прямому ефірі назвав Арестовича клоуном (відео)
Олексій Арестович назвав Білецького брехуном, який свідомо бреше країні. На чергові звинувачення в тому, що він клоун, назвав Білецького чортом і вбивцею.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Росія  з 23 квітня почне відводити свої війська від українських кордонів Росія з 23 квітня почне відводити свої війська від українських кордонів
Вже від завтра, 23 квітня, Російська Федерація завершує військові навчання у Південному та Західному військових округах, що поблизу кордону з Україною.
Loading...
Load next