В Одеський порт зайшли два кораблі НАТО: проводитимуть спільні навчання з Україною (відео)

В Одеський порт зайшли два кораблі НАТО: проводитимуть спільні навчання з Україною (відео)
Два бойові кораблі НАТО вже у одеському порті. Відомо, що перед заходженням у місто вони провели спільні маневри з американським есмінцем.

Першим в акваторію Чорного моря та одеського порту увійшов британський есмінець HMS Defender, близько учорашнього полудня, 18 червня, до нього приєднався фрегат ВМС Нідерландів HNMLS Eversten F805. Про це повідомляє посольство Великої Британії в Україні.

З нетерпінням чекаємо можливості досліджувати це історичне військово-морське місто і зміцнити наші відносини з Військово-морськими силами ЗСУ, - написав екіпаж HMS Defender у соціальній мережі Twitter. 

Зокрема, нещодавно британське командування повідомляло, що ці кораблі проведуть спільні маневри та навчання не тільки з українськими, а й з грузинськими та румунськими бойовими кораблями.

Нагадаємо, що нещодавно стало відомо, що у води Чорного моря увійшов розвідувальний корабель ВМС Франції. Ймовірно, судно візьме участь в щорічних міжнародних навчаннях "Сі Бриз". Зокрема, корабель Alize фактично використовується для забезпечення роботи служби зовнішньої розвідки Франції.

Відео із заходом кораблів у порт Одеси опублікувало видання "Радіо Свобода" на своїй сторінці у Twitter.

Читайте також
У Чорному морі офіційно завершились міжнародні військові навчання Sea Breeze У Чорному морі офіційно завершились міжнародні військові навчання Sea Breeze
Наймасштабніші за понад 20 років навчання Sea Breeze завершилися. У них були залучені 32 бойові кораблі, 40 літаків і 5 тис. військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів Альянсу.
Військово-морські навчання в Грузії: кораблі ВМС України прибули в грузинський порт Поті (фото) Військово-морські навчання в Грузії: кораблі ВМС України прибули в грузинський порт Поті (фото)
Корабель “Юрій Олефіренко” і катер “Слов’янськ” перейшли море і пришвартувалися в порту Грузії.
У Чорному морі стартували військові навчання "Sea Breeze 2021" (фото) У Чорному морі стартували військові навчання "Sea Breeze 2021" (фото)
Багатонаціональні військові навчання триватимуть з 28 червня до 10 липня і будуть наймасштабнішими за останні 20 років.
Loading...
Load next