У Чорному морі офіційно завершились міжнародні військові навчання Sea Breeze

У Чорному морі офіційно завершились міжнародні військові навчання Sea Breeze
Наймасштабніші за понад 20 років навчання Sea Breeze завершилися. У них були залучені 32 бойові кораблі, 40 літаків і 5 тис. військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів Альянсу.

Військові міжнародні навчання Sea Breeze-2021 у Чорному морі за участі 32 країн планово завершилися учора, 10 липня. Усі покладені завдання виконані у повному обсязі, повідомляє пресслужба ВМС України у Facebook.

Наші кораблі пройшли більше 12 тисяч миль, водолази більше 330 разів спускалися під воду, льотчики більше 80 годин провели у повітрі, українські й американські морські піхотинці, військові Молдови та Грузії спільно відпрацьовували заходи на суходолі в трьох областях України. Це вкотре продемонструвало нашу спроможність виконувати спільні завдання за стандартами НАТО, - наголосив контрадмірал Олексій Неїжпапа.

 

Окрім цього Неїжпапа зазначив, що Чорне море об'єднує нації та країни, й додав, що "море - НЕ паркан", а "той, хто це не розуміє, - наш противник".

Зокрема, кораблі, які брали участь у військово-морських маневрах, повернулися до Одеси, повідомила пресслужба навчань Sea Breeze у Twitter. Також відомо, що після офіційного завершення навчань кораблі вирушать до Болгарії.

"Робота виконана на відмінно!" - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що нещодавно під час міжнародних морських навчань "Sea Breeze", які стартували в кінці червня в Чорному морі, помітили двійника президента України Володимира Зеленського.

Читайте також
В Одеський порт зайшли два кораблі НАТО: проводитимуть спільні навчання з Україною (відео) В Одеський порт зайшли два кораблі НАТО: проводитимуть спільні навчання з Україною (відео)
Два бойові кораблі НАТО вже у одеському порті. Відомо, що перед заходженням у місто вони провели спільні маневри з американським есмінцем.
Військові кораблі США покинули Чорне море після закінчення навчань Sea Breeze 2021 Військові кораблі США покинули Чорне море після закінчення навчань Sea Breeze 2021
Військові міжнародні навчання Sea Breeze-2021 у Чорному морі за участі 32 країн завершилися 10 липня.
Есмінець США покинув Чорне море після навчань Sea Breeze-2021 (фото) Есмінець США покинув Чорне море після навчань Sea Breeze-2021 (фото)
У наймасштабніших за останні 20 років військово-морських навчаннях були залучені 32 бойові кораблі, 40 літаків і 5 тис. військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів Альянсу.
Loading...
Load next