У Чорне море увійшов розвідувальний корабель Франції (фото)

У Чорне море увійшов розвідувальний корабель Франції (фото)
До Чорного моря увійшов розвідувальний корабель ВМС Франції. Ймовірно, судно візьме участь в щорічних міжнародних навчаннях "Сі Бриз".

Корабель Alize фактично використовується для забезпечення роботи служби зовнішньої розвідки Франції. Вночі 17 червня він увійшов у води Чорного моря, повідомив на своїй Facebook-сторінці Андрій Клименко із посиланням на інформацію моніторингової групи BlackSeaNews та "Інституту Чорноморських стратегічних досліджень".

Офіційно він класифікується як Diving support ship, тобто судно водолазної підтримки. Однак фактично ALIZE (A 645) використовується для забезпечення роботи дайверів Direction Générale de la Sécurité Extérieure (служба зовнішньої розвідки Франції), - йдеться у повідомленні.

За словами фахівця, у відкритих джерелах вказують дуже різні дані про його характеристики. Зокрема, про можливість прийому на борт "пасажирів". "Вікіпедія" повідомляє про 30, водночас офіційний сайт Міноборони Франції – аж про 231.

Зокрема, відомо, що корабель вже був раніше у Чорному морі одразу після окупації Криму протягом березня-квітня 2014 року. 

Нагадаємо, що 11 червня стало відомо, що до Чорного моря прямує есмінець USS Laboon Військово-морського флоту США, який згодом візьме участь в операціях з підтримання безпеки разом із союзниками.

Читайте також
Військові кораблі США покинули Чорне море після закінчення навчань Sea Breeze 2021 Військові кораблі США покинули Чорне море після закінчення навчань Sea Breeze 2021
Військові міжнародні навчання Sea Breeze-2021 у Чорному морі за участі 32 країн завершилися 10 липня.
Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море
Американський ракетний есмінець USS Ross увійшов у акваторію Чорного моря для участі у щорічних українсько-американських військових навчаннях.
Ракетний есмінець США Laboon прямує до Чорного моря Ракетний есмінець США Laboon прямує до Чорного моря
До Чорного моря прямує есмінець USS Laboon Військово-морського флоту США, який згодом візьме участь в операціях з підтримання безпеки разом із союзниками.
Loading...
Load next