У Білорусі заборонили мовлення двох українських телеканалів

У Білорусі заборонили мовлення двох українських телеканалів
Міністерство інформації Білорусі прийняло рішення припинити мовлення українських каналів: UA та Квартал TV.

Підставою такого рішення вважають "порушення чинного законодавства в частині, що стосується спеціалізацій іноземних ЗМІ". Дозволи на мовлення було анульовано 5 липня, зазначено на сайті відомства.

В ефірі українських телепрограм виявили ​​рекламу, яку не було заявлено ​​при отриманні дозволів на мовлення, - теж йдеться в повідомленні міністерства.

Раніше пресслужба Нацради з питань телебачення і радіомовлення України повідомила про заборону мовлення на території країни державного білоруського телеканалу Білорусь 24. Аргументуючи це тим, що його зміст не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України. До того ж транслюється ряд фільмів за участю акторів, яких Мінкульт вніс до переліку осіб, які загрожують національній безпеці України.

Зазначимо, UA: Перший  – український суспільний телеканал. Зокрема, Квартал TV є українським розважальним телеканалом, який входить у медіаконгломерат "1+1 Media" та почав своє мовлення 4 серпня 2016 року.

Нагадаємо, що у Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки.

Читайте також
З'їздила до Лукашенка: Нацрада має питання до медведчуківської ведучої Діани Панченко (відео) З'їздила до Лукашенка: Нацрада має питання до медведчуківської ведучої Діани Панченко (відео)
Раніше журналістка "Першого незалежного" Діана Панченко дебютувала у ролі ведучої на "Слов'янському Базарі" у Вітебську й також відвідала пресконференцію з нагоди "річниці" президентства Лукашенка у Білорусі.
Нацрада перевірить "Інтер" через показ радянських фільмів, які заборонені в Україні Нацрада перевірить "Інтер" через показ радянських фільмів, які заборонені в Україні
Серед акторів та режисерів є особи, які створюють загрозу національній безпеці. Трансляція таких фільмів заборонена законодавством.
Loading...
Load next