Через "тиск з боку керівництва": заступник генпрокурора Мамедов іде у відставку

Через "тиск з боку керівництва": заступник генпрокурора Мамедов іде у відставку
Заступник генпрокурора Венедіктової Гюндуз Мамедов вирішив піти у відставку й зовсім йде з органів прокуратури.

Заступник Венедіктової Гюндуз Мамедов, який займався військовими злочинами, звільняється з посади заступника генерального прокурора, оскільки переконаний, що "керівництво Офісу генерального прокурора створило для нього складні умови роботи і блокує виконання ним своїх посадових обовʼязків".

Про це повідомила юридична компанія Міллер, яка представляє інтереси Мамедова.

Керівництво Офісу Генерального прокурора свідомо створило складні умови роботи та всіляко блокує виконання Мамедовим, інтереси якого представляє Міллер, юридична компанія, своїх посадових обов’язків, систематично здійснюючи тиск на нього, що повністю нівелює основоположні принципи незалежності прокурора, - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, юристи Мамедова також зазначили, що заступника Венедіктової достроково позбавили доступу до держтаємниці, скоротили його посаду і відкрили проти нього ряд дисциплінарних та кримінальних справ.

Законних підстав для звільнення нашого клієнта немає, тому активно використовується дискредитаційна інформаційна кампанія. До кампанії з тиску на незалежного прокурора приєдналася й СБУ, яка використовує інструмент припинення допуску до держтаємниці з метою обмеження виконання ним своїх повноважень, - зазначили юристи.

Зокрема, джерело видання "РБК-Україна" в Офісі генпрокурора повідомило, що Мамедов ще не написав заяву про відставку: "Він ще не написав заяву. Але планує це зробити протягом тижня".

Зазначимо, що раніше Мамедов був відсторонений від посади глави Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, які були вчинені в умовах збройного конфлікту. Саме тому Гюндуз Мамедов після 25 років роботи в органах прокуратури прийняв рішення подати у відставку.

Читайте також
Мамедов йде з органів прокуратури за власним бажанням: заступник Венедіктової написав заяву про відставку Мамедов йде з органів прокуратури за власним бажанням: заступник Венедіктової написав заяву про відставку
Заступник Венедіктової Гюндуз Мамедов, який займався військовими злочинами, звільняється з посади заступника генерального прокурора.
Суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом Суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом
Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному у державній зраді куму Путіна Віктору Медведчуку. Відзначимо, засідання суду тривало з 12 до 17:30.
Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова не підтвердила інформацію проросійського депутата та кума Путіна Віктора Медведчука про те, що підозрюваний у державній зраді Тарас Козак перебуває на лікуванні в Білорусі.
Loading...
Load next