Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту

Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту
В Офісі генпрокурора заявили, що провели процесуальні дії з підозрюваним депутатом Віктором Медведчуком та вручили йому клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Офіс генпрокурора подаватиме клопотання до суду щодо взяття під варту народного депутата України, голови політичної ради партії "Опозиційна платформа – За життя" та кума президента РФ Володимира Путіна - Віктора Медведчука.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора у Telegram-каналі.

Після того, як нардеп прибув в Офіс генпрокурора разом зі своїми захисниками, їм – на вимогу – надали примірник підозри у державній зраді, яку генпрокурорка Ірина Венедктова підписала 11 травня.

"Цього ж дня його було викликано для проведення слідчих та процесуальних дій саме у статусі підозрюваного. Після його прибуття до Офісу Генерального прокурора, на вимогу народного депутата та його захисників, їм було надано примірник врученого 11 травня 2021 року повідомлення про підозру для ознайомлення, з метою забезпечення права на захист", - повідомили  в ОГП.

Зокрема учора Медведчук отримав копію підозри, а його адвокат заявив, що політика підозрюють у державній зраді та порушенні звичаїв війни.

Нагадаємо, що 11 травня генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Зокрема у помешканні кума Путіна наразі проводяться обшуки. Згодом у помешканні та в кабінеті Медведчука в офісі партії "Опозиційна платформа – За життя" у Києві правоохоронці Служби безпеки України провели обшуки.

Учора, 12 травня, Віктор Медведчук самостійно прибув на допит в Офіс генпрокурора після оголошення йому підозри у держзраді.

Читайте також
Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова не підтвердила інформацію проросійського депутата та кума Путіна Віктора Медведчука про те, що підозрюваний у державній зраді Тарас Козак перебуває на лікуванні в Білорусі.
Суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом Суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом
Київський апеляційний суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту підозрюваному у державній зраді куму Путіна Віктору Медведчуку. Відзначимо, засідання суду тривало з 12 до 17:30.
Загрожує 15 років в'язниці та конфіскація майна: суд обирає запобіжний захід Медведчуку Загрожує 15 років в'язниці та конфіскація майна: суд обирає запобіжний захід Медведчуку
Сьогодні, 13 травня, проросійський депутат з фракції "ОПЗЖ" Віктор Медведчук прийшов до Печерського районного суду Києва, де йому наразі обирають запобіжний захід.
Loading...
Load next