Італія відкриває свої кордони для українських туристів

Італія відкриває свої кордони для українських туристів
Італія з 31 липня відкриває свої кордони для українських громадян, однак з умовою перебування на самоізоляції протягом п'яти днів після прибуття у країну.

Італія відкриває кордони для українців з 31 липня згідно з рекомендацією Ради ЄС. Проте, для перебування в країні туристам з України необхідно мати із собою ПЛР-тест і провести п'ять днів на самоізоляції. Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив у Twitter.

Італія з 31 липня відновлює безвіз для українців згідно з рекомендацією Ради ЄС. Є нюанс: 5 днів самоізоляції по прибуттю. Але навіть самоізоляція не може зіпсувати емоції, коли ти в Італії, - наголосив міністр.

Зокрема, відповідно до наказу МОЗ Італії від 29 липня щодо оновлених норм перетину кордону з Італією, у зв’язку із пандемією COVID-19, Україну з 31 липня включено до переліку країн категорії D, що передбачає надання можливості відвідувати територію Італійської Республіки з будь-якою метою, в тому числі – туризму.

Проте, українцям необхідно мати із собою:

  • негативний результат ПЛР-тесту чи тесту на антиген, зроблений не раніше 72 годин до в’їзду;
  • заповнення онлайн-форми санітарного контролю Passenger Locator Form;
  • обов’язковий п’ятиденний карантин;
  • повторний ПЛР-тест чи тест на антиген після карантину, що має підтвердити негативний результат.
Читайте також
Люксембург відкрив свої кордони для туристів з України Люксембург відкрив свої кордони для туристів з України
Відтепер Люксембург відкривається для всіх типів подорожей українців. Туди можна потрапити вакцинованим українцям або тим, хто перехворів на COVID-19.
До України повернулися п'ятеро пацієнтів, які перебували в Білорусі на лікуванні До України повернулися п'ятеро пацієнтів, які перебували в Білорусі на лікуванні
Міністр МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що наразі на допомоги у поверненні з Білорусі очікує ще одна пацієнтка.
Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин Україна планує евакуювати своїх громадян з Сектора Гази упродовж 48 годин
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що протягом 48 годин Україна евакуює із Сектору Гази своїх громадян. Зокрема наразі 127 українців уже виявили бажання повернутися на Батьківщину.
Loading...
Load next