Двоє українських веслувальників вийшли до півфіналу Олімпіади-2020

Двоє українських веслувальників вийшли до півфіналу Олімпіади-2020
Кваліфікації в жіночих змаганнях з веслування були не настільки вдалими для українок.

Дует українців Павла Алтухова і Дмитра Янчука зумів кваліфікуватися до півфіналу Олімпіади у веслуванні на каное на 1000 метрів. У попередньому запливі вони напряму не кваліфікувалися, але у 1/4 фіналу фінішували другими та пройшли далі.

Обійти український дует зміг тільки бразильський екіпаж (на 0,7 с). Алтухов і Янчук обійшли Румунію, Угорщину та ОКР.

Зазначимо, що Павло Алтухов і Дмитро Янчук на Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро-2016 принесли Україні бронзову медаль.

Проте, українки не дуже вдало виступили в кваліфікації. Людмила Кукліновська і Анастасія Тодорова не змогли вийти до півфіналу на байдарках-двійках (500 метрів), вони фінішували шостими.

Не пощастило і Марії Кічасовій-Скорик і Юлії Юрійчук. На байдарках-одиночках до 1/4 фіналу вони не змогли пробитися. На дистанції 200 метрів українки фінішували четвертою і п’ятою в своїх запливах відповідно.

Півфінали відбудуться у завтра, 3 серпня.

Читайте також
Вперше в історії України: суддю боксерського турніру визнали найкращим на Олімпіаді в Токіо (фото) Вперше в історії України: суддю боксерського турніру визнали найкращим на Олімпіаді в Токіо (фото)
Український суддя Павло Василинчук став найкращим суддею боксерського олімпійського турніру Токіо-2020 року.
Трьох українських легкоатлетів відсторонили від Олімпіади через допінг-проби Трьох українських легкоатлетів відсторонили від Олімпіади через допінг-проби
Троє українських легкоатлетів не зможуть виступити через недостатню кількість проведених допін-проб.
Призові за Олімпіаду: Україна сплачує спортсменам в декілька разів більше, ніж США (відео) Призові за Олімпіаду: Україна сплачує спортсменам в декілька разів більше, ніж США (відео)
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не виплачує призові спортсменам, які завоювали медалі. Проте, у багатьох країнах своїх спортсменів все ж таки нагороджують преміальними. Зокрема, в Україні за олімпійське "золото" можна отримати 125 тисяч доларів - це в 3 рази більше, аніж сплачує США своїм спортсменам. До того ж у Німеччині олімпійські чемпіони отримують ще менше, а деякі економічно розвинені країни взагалі не сплачують призові для своїх олімпійців.
Loading...
Load next