Світоліна здобуває чергову перемогу та виходить до чвертьфіналу Олімпіади-2020

Світоліна здобуває чергову перемогу та виходить до чвертьфіналу Олімпіади-2020
Перед початком матчу Світоліна стала найрейтинговішою тенісисткою (шоста у рейтингу) на Олімпіаді 2020 року в жіночому турнірі.

Українська тенісистка Еліна Світоліна пройшла у чвертьфінал олімпійського турніру з тенісу. У третьому колі вона перемогла представницю Греції Марію Саккарі.

Поєдинок для Світоліної знову видався нелегким. Він тривав 2:40 години. За цей час Еліна десять разів подавала навиліт, але припустилася 25 невимушених помилок. Матч завершився з рахунком 1:2 (7:5, 3:6, 4:6).

У Токіо Світоліна змогла зрівняти рахунок в особистих матчах з Саккарі (2:2). Перед початком матчу проти представниці Греції українка стала найрейтинговішою тенісисткою на Олімпіаді-2020 у жіночому турнірі. Відбулося це після того, як Наомі Осака за 1:10 години вилетіла від чешки Маркети Вондрушової.

Світоліна повторила свій особистий рекорд на Олімпіадах. У 2016 році, змагаючись в Ріо-де-Жанейро, вона також дійшла до півфіналу, де поступилася чешці Петрі Квітовій.

У чвертьфіналі Світоліна зіграє проти переможниці протистояння між чешкою Кароліною Плішковою та італійкою Камілою Джорджі.

Нагадаємо, що вчора, 26 липня Світоліна успішно подолала другий раунд на Олімпіаді-2020 у Токіо, обігравши 51-шу ракетку світу Айлу Томлянович з Австралії.

Наразі українська збірна здобула на Олімпійських іграх-2020 у Токіо 3 бронзових нагороди. Дзюдоїстка Дар'я Білодід завоювала "бронзу" у вазі до 48 кілограмів. Фехтувальник Ігор Рейзлін у напруженій дуелі на шпагах переміг італійця у поєдинку за бронзову нагороду. Олена Костевич та Олег Омельчук здобули третє місце у змішаному командному змаганні в стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів.
 

Читайте також
Українська тенісистка Світоліна уперше в кар'єрі пройшла у півфінал на Олімпіаді Українська тенісистка Світоліна уперше в кар'єрі пройшла у півфінал на Олімпіаді
Світоліна стала першою представницею України, яка зіграє у півфіналі одиночного розряду Олімпіади.
Ще одна медаль для України на Олімпіаді-2020: тенісистка Світоліна завоювала "бронзу" Ще одна медаль для України на Олімпіаді-2020: тенісистка Світоліна завоювала "бронзу"
Українка Світоліна здобула першу медаль для України у тенісі на Олімпійських іграх.
Призові за Олімпіаду: Україна сплачує спортсменам в декілька разів більше, ніж США (відео) Призові за Олімпіаду: Україна сплачує спортсменам в декілька разів більше, ніж США (відео)
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) не виплачує призові спортсменам, які завоювали медалі. Проте, у багатьох країнах своїх спортсменів все ж таки нагороджують преміальними. Зокрема, в Україні за олімпійське "золото" можна отримати 125 тисяч доларів - це в 3 рази більше, аніж сплачує США своїм спортсменам. До того ж у Німеччині олімпійські чемпіони отримують ще менше, а деякі економічно розвинені країни взагалі не сплачують призові для своїх олімпійців.
Loading...
Load next