Площа Коліївщини у Львові: ремонтні роботи знаходяться на завершальному етапі (відео)

Площа Коліївщини у Львові: ремонтні роботи знаходяться на завершальному етапі (відео)
Серед цікавинок – незвичні вуличні меблі та тримовні написи на криниці про людей, які жили у цьому кварталі.

Уже зовсім скоро у Львові відкриють оновлену площу Коліївщини. Зараз там триває завершальний етап робіт з капітального ремонту. Серед цікавинок, які вже невдовзі зможуть побачити львів’яни та гості міста, – незвичні вуличні меблі та тримовні написи на криниці про людей, які жили у цьому кварталі.

Скоро у Львові буде ще один фонтан – криниця і з неї буде йти вода. Це унікальна площа, і вже на фінальній стадії реставрація. Будуть нові світильники, нові крісла, нова атмосфера. Є вже робоча назва – пл. Сусідів. Ми будемо розповідати про тих людей, які тут жили в різні періоди, але всі вони жили в мирі – українці, євреї, поляки, австрійці, німці. Тому ця площа має таку особливу енергетику, - повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Також у місті думають над перейменуванням площі й восени територію площі планують озеленити.

Площа є історично цікава, тут є багато нашарувань, ми старалися все це віднайти і ознакувати. Під час археологічних досліджень було знайдено місцезнаходження старої історичної криниці. Ми запроєктували її відновлення на тому ж місці, де вона була знайдена археологами. Так само можна побачити відтрасовані будинки - це те, що знайшли під час археологічних розкопок, і сам мур, який проходив вже більше по вул. Братів Рогатинців. Ми постарались якомога більше «витягнути» цю історію і її продемонструвати таким чином, щоб люди, які будуть тут прогулюватися чи відпочивати, щоб вони могли "зчитати" її просто неозброєним оком і довідатися щось більше про це місце, - наголосила архітекторка Ольга Криворучко.

Зауважимо також, що виявлену криницю на площі Коліївщини встановили у 1844 році. Знахідка розташовується за кілька метрів від її більш сучасної імітації, яку звели за радянських часів.

 

Читайте також
У центрі Львова археологам вдалося відкопати старовинну криницю (відео) У центрі Львова археологам вдалося відкопати старовинну криницю (відео)
Виявлену криницю на площі Коліївщини встановили у 1844 році. Знахідка розташовується за кілька метрів від її більш сучасної імітації, яку звели за радянських часів.
Святкування Петра і Павла у Гарнізонному храмі Львова: особливості свята та майбутнє храму (відео) Святкування Петра і Павла у Гарнізонному храмі Львова: особливості свята та майбутнє храму (відео)
У Гарнізонному храмі нині відзначали день святих апостолів Петра і Павла, а ще їхній храмовий празник.
Ремонт вулиці Пилипа Орлика у Львові затягнеться до кінця року Ремонт вулиці Пилипа Орлика у Львові затягнеться до кінця року
Зараз там приступили до робіт з влаштування конструктивних шарів дорожнього покриття, влаштування бордюрів тощо.
Loading...
Load next