"Мені ніде людей ховати": поблизу Львова чоловік на місці садів влаштував приватне кладовище (відео)

"Мені ніде людей ховати": поблизу Львова чоловік на місці садів влаштував приватне кладовище (відео)
Тепер порушнику може загрожувати штраф від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до шести місяців арешту.

Неподалік Львова, в селі Рясне-Руське 62-річний львів'янин захопив землю одного з садово-городніх кооперативів і влаштував там приватне кладовище. Так, сьогодні, 6 серпня, у відділі комунікації поліції області повідомили про колективну заяву, яку написали учасники кооперативу, які обурені такими діями чоловіка.

За словами заявників, директор однієї з громадських організацій, без відома та погодження садівників, організував на їх земельних ділянках кладовище та проводить захоронення померлих людей, - йдеться у повідомленні.

Наразі на цій території вже є 360 поховань і 40 склепів.

Окрім цього, за інформацією Zaxid.net, підозрюваним в організації такого роду "бізнесу" є 62-річний підприємець Ярослав Мартинов. Свої дії чоловік пояснив тим, що йому не було де ховати людей через зростання смертності.

А де я повинен був ховати? Я ховаю п'яту частину львів'ян! Мені ніде було людей ховати, на вулиці коронавірус, смертність збільшилася вдвічі. Я написав звернення до міської ради з розширення кладовища. Два роки минуло, я відповіді так і не отримав. Мені було ніде ховати, і я сунувся самовільно, - наголосив підприємець.

Проте, зауважимо, що тим часом попри розголос цієї ситуації, Ярослав Мартинов відмовлятися від своєї похоронної діяльності не планує, хоча й визнає, що проводить поховання на самозахоплених землях. Чоловік каже, що сплачує всі податки та навіть відверто назвав ціни на свої послуги.

Раніше ми брали 1000-1500 грн за поховання, а зараз коштує 2500 грн. Якщо людина хоче зарезервувати місце поруч, то це ще 500 грн. Якщо бетонні гробівці – то людина пише заяву, і якщо є п'ять таких людей, ми заливаємо бетон на п'ять місць. Раніше то коштувало 6000 грн, зараз 8000-8500 грн, - сказав Мартинів.

За цим фактом у львівській поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 197-1 - Самовільне зайняття земельної ділянки Кримінального кодексу України. За скоєне львів'янину загрожує штраф від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців.

 

Читайте також
Крематорій у Львові: комплекс планують збудувати на території Голосківського кладовища (відео) Крематорій у Львові: комплекс планують збудувати на території Голосківського кладовища (відео)
Архітектурна концепція комплексу передбачає створення відкритої площі в центрі ділянки, яка є об’єднуючим елементом між крематорієм та колумбарієм.
На Львівщині внаслідок ДТП загинули четверо осіб (відео) На Львівщині внаслідок ДТП загинули четверо осіб (відео)
На місці працюють медики та поліція. Поліція встановлює особи загиблих.
На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото) На Донбасі від кулі російського снайпера загинув 41-річний військовий зі Львова (фото)
Впродовж минулої доби, 18 серпня, російські окупанти 11 разів порушили режим припинення вогню. Один військовий ЗСУ отримав смертельне поранення - він був родом зі Львова.
Loading...
Load next