Пожежа у костелі Святого Миколая в Києві: експерти досліджують вплив пожежі на конструкції (відео)

Пожежа у костелі Святого Миколая в Києві: експерти досліджують вплив пожежі на конструкції (відео)
Планується, що висновок експертизи та проектно-кошторисну документацію отримають у середині жовтня, після чого розпочнуться протиаварійні роботи.

У Києві ввечері, 3 вересня, загорівся Костел святого Миколая, пожежа почалася між першим та другим поверхом будівлі. Основною версією виникнення пожежі у костелі Святого Миколая у Києві 3 вересня є загоряння електропроводів всередині дерев’яного корпусу органу, яким було понад 40 років.

Зокрема, 23 вересня у костелі розпочала роботу інспекція, яка має зробити висновки щодо поточного стану храму. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко в Telegram.

Відучора стартувала робота інспекції всередині костелу. Її висновки, а також подальші плани обговорювали з робочою групою, куди увійшли представники бізнесу, РКЦ, МКІП. Наразі проводиться технічне обстеження конструкцій та стану будівлі всередині. Який вплив пожежа мала на стіни, вітражі тощо. Також формується календарний план заходів усунення наслідків пожежі, - повідомив міністр Ткаченко.

Відомо, що на місці працюють досвідчені сертифіковані експерти, які дослідять термічний вплив на конструкції будівлі пам’ятки, на декоративні елементи скульптури, стіни, дах та вітражні конструкції: "Це дуже складна багаторівнева та детальна робота. Її результатом буде проєкт невідкладних протиаварійних робіт з чітко встановленою остаточною сумою та ліквідація наслідків пожежі. Це основний перший етап у процесі відновлення легендарної пам’ятки архітектури. Орієнтуємось отримати висновок експертизи та проєктно-кошторисну документацію в середині жовтня. Після чого найближчим часом розпочнемо протиаварійні роботи".

Ткаченко також зазначив, що результатом роботи буде проект невідкладних протиаварійних робіт з чітко встановленою остаточною сумою та ліквідація наслідків пожежі. Це основний перший етап у процесі відновлення легендарної пам’ятки архітектури.

Орієнтуємось отримати висновок експертизи та проектно-кошторисну документацію в середині жовтня. Після чого найближчим часом розпочнемо протиаварійні роботи, - наголосив міністр.

Нагадаємо, що відновлення костелу Святого Миколая в Києві, у якому 3 вересня сталася пожежа, обійдеться щонайменше у 75 млн грн. Також на відновлення постраждалого внаслідок пожежі костелу Святого Миколая в Києві українські підприємці за день зібрали 20,77 мільйона гривень.

Читайте також
Пожежу у костелі Святого Миколая в Києві буде розслідувати поліція – Ткаченко (відео) Пожежу у костелі Святого Миколая в Києві буде розслідувати поліція – Ткаченко (відео)
Костел Святого Миколая у Києві — один з двох римсько-католицьких у місті, побудованих до 1917 року. Він розташований у центрі столиці на Великій Васильківській вулиці.
Пожежа у костелі Святого Миколая: на його відновлення зібрали понад 20 мільйонів гривень (відео) Пожежа у костелі Святого Миколая: на його відновлення зібрали понад 20 мільйонів гривень (відео)
Крім великого бізнесу, кошти виділили середній і малий бізнес, а також усі охочі.
У Мінкульті назвали необхідну суму для відновлення костелу Святого Миколая (відео) У Мінкульті назвали необхідну суму для відновлення костелу Святого Миколая (відео)
Відновлювальні та протиаварійні роботи у костелі Святого Миколая почнуть через місяць. Наразі використовувати будівлю не можна – існують ризики.
Loading...
Load next