У Мінкульті назвали необхідну суму для відновлення костелу Святого Миколая (відео)

У Мінкульті назвали необхідну суму для відновлення костелу Святого Миколая (відео)
Відновлювальні та протиаварійні роботи у костелі Святого Миколая почнуть через місяць. Наразі використовувати будівлю не можна – існують ризики.

Відновлення костелу Святого Миколая в Києві, у якому 3 вересня сталася пожежа, обійдеться щонайменше у 75 млн грн. 

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко в ефірі 24 каналу. 

Попередні висновки щодо того, скільки можуть коштувати протиаварійні роботи – приблизно 75 мільйонів гривень, – сказав Ткаченко.

 За його словами, відновлювальні та протиаварійні роботи почнуть за місяць. Наразі у відповідному питанні нема серйозних перешкод. 

Очільник Мінкульту зазначив, що буде три етапи відновлення костелу:

  • Протиаварійні. Термінові, такі як ліквідація наслідків пожежі.
  • Відновлення органу. Наразі ведуться перемовини з виробником щодо його заміни.
  • Реставраційні роботи фасаду. Гроші на це вже є, адже їх мали розпочати ще до пожежі. Тепер ці роботи розпочнуть після з’ясування ступеня пошкодження будівлі.

Нагадаємо, що 3 вересня у Києві сталася пожежа у костелі Святого Миколая, пожежа почалася між першим та другим поверхом будівлі.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що основною версією виникнення пожежі у костелі Святого Миколая є загоряння електропроводів всередині дерев’яного корпусу органу, яким було понад 40 років.

Також на відновлення постраждалого внаслідок пожежі костелу Святого Миколая в Києві українські підприємці за день зібрали 20,77 мільйонів гривень.

Читайте також
Пожежу у костелі Святого Миколая в Києві буде розслідувати поліція – Ткаченко (відео) Пожежу у костелі Святого Миколая в Києві буде розслідувати поліція – Ткаченко (відео)
Костел Святого Миколая у Києві — один з двох римсько-католицьких у місті, побудованих до 1917 року. Він розташований у центрі столиці на Великій Васильківській вулиці.
Пожежа у костелі Святого Миколая: на його відновлення зібрали понад 20 мільйонів гривень (відео) Пожежа у костелі Святого Миколая: на його відновлення зібрали понад 20 мільйонів гривень (відео)
Крім великого бізнесу, кошти виділили середній і малий бізнес, а також усі охочі.
Відома основна версія виникнення пожежі у костелі Святого Миколая (відео) Відома основна версія виникнення пожежі у костелі Святого Миколая (відео)
Вчора у Києві сталася пожежа у костелі Святого Миколая, пожежа почалася між першим та другим поверхом будівлі. Міністр внутрішніх справ назвав основну версію займання будівлі.
Loading...
Load next